Kubatov: „A Pentagont is védik, mégis beleszállt egyszer egy repülő" – nem hagyják annyiban az MLSZ-büntetést

Az FTC vezetése nagyon meglepődött, amikor a Magyar Labdarúgó Szövetség háromszorosára növelte a klubra kirótt büntetést. Igazságtalannak érzik a döntést.
Budai László 2017. december 5., kedd 8:39
Az FTC vezetése nagyon meglepődött, amikor a Magyar Labdarúgó Szövetség háromszorosára növelte a klubra kirótt büntetést. Igazságtalannak érzik a döntést.
Szerző: Budai László 2017. december 5., kedd 8:39

Az első döntést követően 3 millió forintról 10 millióra emelték a Fradi büntetését a Debrecen elleni mérkőzés szünetében történt botrány miatt. Az MLSZ döntéséről Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, valamint Kubatov Gábor, a klub elnöke beszélt az M4-nek.

- Nem erre számítottunk, és nagyon meglepődtünk, mert tényekkel alátámasztott fellebbezés volt – kezdte Orosz. - Pont Csányi úr volt, aki 2017 márciusában, egy interjúban azt mondta, hogy szeretnének eljárni, hogy a törvény úgy változzon meg, hogy ne legyen kötelező a személyi azonosság ellenőrzése a mérkőzésekre való belépéskor. Nyilvánvaló, hogy ő ilyenkor az MLSZ álláspontját képviseli. A Fegyelmi Bizottság mostani határozatában pedig arra hivatkozva emelték meg háromszorosára a büntetésünket, hogy gyengítettünk a beléptetés szigorúságán.

Ilyenkor nem tudjuk, hogy mi a jó, ha mit teszünk. (…) Nem szeretnénk annyiban hagyni ezt a döntés, mert igazságtalannak érezzük.

Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros kihasználja a harmadik fellebbezési fórumot is. Kubatov Gábor szerint a szurkolói csoportok vezetői is csalódtak a Loki elleni meccsen történtek miatt.

- Nem vitatjuk, hogy büntetést érdemlünk, mert ami történt a stadionunkban, az nem elfogadható. Csak azt gondoltuk, hogy ha van egy olyan klub, amelyik mindent megtesz a beazonosítás érdekében, közreműködik a rendőrséggel, akkor az jót tesz a labdarúgásnak. A klub együttműködött, beazonosította ezeket az embereket, felfüggesztette a szurkolói kártyájukat, mégis ilyen erős büntetést kaptunk.

A Pentagont is védik, mégis beleszállt egyszer egy repülő. Mindenre nem lehet felkészülni. Volt egy megállapodásunk, minden szurkoló megértette, aki most jött a stadionba, hogy nem lehet a stadionon belül sem verbális, sem fizikai erőszakot alkalmazni, mégis megtörtént ez.

Azt látom, hogy a szurkolói csoport vezetői is csalódottak amiatt, hogy volt néhány ember, aki ezt az egyezséget felrúgta, és most néhány ezren szenvedünk amiatt, hogy 50 ember nem tudott viselkedni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz