Fotó: fradi.hu

Kubatov: "Mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat" - a Fradi ezt a két játékost adhatja el legalább 3 millió euróért

Kubatov Gábor szerint örülni kell annak, ha a sikeres nemzetközi szereplést követően keresettebbek lesznek a játékosok, mert az értékesítésükkel jelentős haszonra tennének szert.
Nyikes Zoltán 2022. szeptember 30., péntek 10:02
Fotó: fradi.hu
Kubatov Gábor szerint örülni kell annak, ha a sikeres nemzetközi szereplést követően keresettebbek lesznek a játékosok, mert az értékesítésükkel jelentős haszonra tennének szert.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. szeptember 30., péntek 10:02

A kiváló rajt után már nemcsak a tavaszi szereplésben, hanem az Európa Liga csoportelsőségben bízik Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki a labdarúgócsapat mellett több szakosztály érdekességeiről is beszélt a közmédiának egy csütörtöki sajtóeseményen. A sorozatban négy bajnoki címnél járó, a jelenlegi idényben hat mérkőzés után százszázalékos, az Európa Ligában két találkozót követően szintén hibátlan labdarúgócsapat sikereinek egyik kulcsaként Kubatov Gábor az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot jelölte meg: mint mondta,

"mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat".

– Jellemző rá, amikor mi minden évben kitűzzük a célokat, az normális, hogy a bajnokságot meg kell nyerni, hiszen onnan lehet bekerülni a Bajnokok Ligájába. Ő azt mondta, szerinte meg kellene nyerni az Európa Ligát – jellemezte Csercseszov hozzáállását az elnök.

Az elnök megjegyezte, az Európa Ligában ilyen rajt után "jó lenne a csoport éléről továbbjutni. Ha a csoport éléről továbbjutsz, a legjobb 16 között vagy az EL-ben". Hozzátette, tisztában van azzal, hogy egy sikeres nemzetközi szereplést követően jóval keresettebbek lennének a játékosok, ez viszont azt is jelentené, hogy esetleges értékesítésükkel jelentős haszonra tenne szert a klub, amely így újabb tehetségeket szerezhetne.

– Tokmacot hat-hétszázezer euró körüli összegért vettük, most legalább hárommillióért tudnánk eladni. Ryan Mmaee is körülbelül egymillió euróba került, most minimum háromért távozhatna, fiatal tehetség, ontja a gólokat. Az ilyen dolgoknak örülni kell – fűzte hozzá.

Olvastad már?
Moniz: "A múltban sokkal több egyéniség volt az NB I-ben" - a Leipzighez hasonlította a ZTE-t
A Zalaegerszegi TE FC vezetőedzője, Ricardo Moniz hisz abban, hogy csapata kiléphet az európai kupaporondra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz