Kubatov leült a Fradi-ultrákkal - ebben állapodtak meg az EL-meccsek előtt

A szurkolók is tudják, milyen súlyos következményei lehetnek a nézőtéri kihágásoknak. A már-már legendássá vált mozdulat, a Fradi-féle karlendítés is elmaradhat ezúttal.
Dudás Gábor 2018. július 5., csütörtök 13:05
A szurkolók is tudják, milyen súlyos következményei lehetnek a nézőtéri kihágásoknak. A már-már legendássá vált mozdulat, a Fradi-féle karlendítés is elmaradhat ezúttal.
Szerző: Dudás Gábor 2018. július 5., csütörtök 13:05

Rendkívüli sajtótájékoztatón beszélt szerdán az FTC elnöke, Kubatov Gábor arról, hogy milyen kockázatokat is rejt az izraeli Maccabi Tel-Aviv elleni nemzetközi kupaselejtező a magyar klub számára, hiszen akár egyetlen felelőtlen szurkoló is sok kárt okozhat a zöld-fehéreknek.

Az UEFA a legapróbb csekélységért is komolyan büntethet, hiszen kisebb, majd nagyobb pénzbírságot, sőt, zárt kapus büntetést is kapott már az elmúlt években a klub, éppen ennek elkerülése érdekében kérték a klub vezetői hangsúlyosan a drukkerek partnerségét. Felmerül a kérdés, hogy a szerdai sajtótájékoztató után az FTC beszélt-e már a szurkolókkal külön is arról, amire a sajtótájékoztatón Kubatov Gábor felhívta a figyelmet, jelesül az UEFA kompatibilis szurkolásra.

Igen, az FTC képviselője már találkozott a szurkolók képviselőivel és a csoportok vezetői rendkívül pozitívan álltak a kérésünkhöz, megértették, milyen helyzetbe kerülhet a Ferencváros, ha bármi, oda nem illő történik a lelátón - mondta a csakfoci.hu megkeresésére a klub elnöke.

Példaértékűnek tartom a csoportok vezetőinek hozzáállását, mindenki átérezte, beláthatatlan következményei lesznek, ha valami olyan történik, ami büntetést von maga után. Az UEFA rengeteg előírást fogalmazott meg a nemzetközi meccsekre. Elmondtuk a szurkolói csoportok vezetőinek, hogy rajtuk keresztül is arra szeretnénk kérni a szurkolóinkat, hogy például a legendás Fradi-mozdulatot, a szívtől az égig irányuló karlendítést ne használják, mert az UEFA-nál ezt rossz néven veszik. Rendkívül jó az együttműködés a szurkolóinkkal, ők is pontosan tudják, akár egyetlen drukker meggondolatlan viselkedése is zárt kapus büntetést vagy kizárást vonhat maga után. Ígéretet kaptunk arra, hogy ezt szem előtt tartva szurkolnak majd - tette hozzá.

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz