Fotó: www.facebook.com/fradi.hu

Koronavírusban hunyt el a Fradi-játékos testvére - a járványhelyzet miatt a temetésre sem tudott hazamenni

A Ferencváros ghánai védője a családi tragédiák mellett arról is beszélt, minek köszönhető, hogy ilyen sikeres a csapat Szergej Rebrov vezetőedzővel.
Nyikes Zoltán 2020. október 13., kedd 12:56
Fotó: www.facebook.com/fradi.hu
A Ferencváros ghánai védője a családi tragédiák mellett arról is beszélt, minek köszönhető, hogy ilyen sikeres a csapat Szergej Rebrov vezetőedzővel.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 13., kedd 12:56

A Ferencváros ghánai védője, Abraham Frimpong a bunteto.com-nak adott nyilatkozatában elárulta, hogy szörnyű tragédiák történtek a családjában az idei évben, a lánytestvérei már csak fentről büszkék rá.

– Ebben az évben hunytak el, negyvenhárom, illetve negyvenkét évesen. Egyikük koronavírusban, a járványhelyzet miatt sajnos a temetésükre sem tudtam hazamenni – nyilatkozta Frimpong, akinek ennyi tragédia után sem rengett meg az Istenbe vetett hite. – Ő tudja, mi miért történik. Bármilyen csapás is érjen, száz százalékig hiszek Istenben. Néha nehéz, lelkileg keménynek kell lenni, de a hitem megőrzöm minden körülmények között.

A szakmára térve Frimpong elmondta, a Bajnokok Ligája-ellenfeleknél a Barcelonából Gerard Piqué, a Juventusból pedig Leonardo Bonucci teljesítményét ismeri el a legjobban, ám úgy véli, a saját játékstílusa egy másik világklassziséhoz hasonlít.

– Az enyém Thiago Silváéra – merem legalábbis remélni. Könnyeden, nyugodtan igyekszem takarítani – folytatta a ghánai védő, akinek honfitársa, Michael Essien volt a példaképe. Frimpong visszaemlékezett arra is, amikor a Crvena Zvezda játékosaként megkereste őt a Fradit. – A belgrádi csapattársaim mikor meghallották, hogy a Fradi érdeklődik irántam, biztattak, hogy menjek oda, jól ismerték, jókat mondtak róla, és én is elvégeztem a magam kis kutatómunkáját. Azt persze, hogy egy év elteltével máris az Európa-liga főtábláján szerepelhetek a Ferencvárossal, nem feltétlenül gondoltam, a BL-csoportkör pláne álomszerűnek tetszett, nem mintha ne ezért dolgoztunk volna mindvégig.

A Fradi-védő arra is válaszolt, mi a titka Szergej Rebrov vezetőedzőnek.

– Az, ahogy képes bennünket motiválni. Tudja jól, nagyon sokba kerülhet, ha egy gyengébbnek vélt rivális ellen kiengedünk, nem is hagyja. Nagyon alaposan felkészít bennünket az ellenfelekből, ez is egy nagyon fontos erénye.  Fegyelmet követel, hogy elvégezd a rád szabott feladatokat, de mindig tisztelettel szól hozzánk, így az kölcsönös. És tényleg remekül motivál, rendre hangoztatja, mi vagyunk a Ferencváros, gondoljunk arra, mit gyakoroltunk az edzéseken, és hogy annak a rengeteg munkának meglesz a gyümölcse.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz