Fradi: Lipcsei a problémákról és a jövőjéről is beszélt

Hosszú idő után újra nyert a csapata, amely a nyártól nem is létezik majd.
Dudás Gábor 2017. április 3., hétfő 8:16
Hosszú idő után újra nyert a csapata, amely a nyártól nem is létezik majd.
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 3., hétfő 8:16

Hat vereség és nyolc nyeretlen találkozó után ismét győzni tudott a Ferencváros, a nyáron megszűnő második csapata az NB III-ban, Lipcsei Péter tanítványai a Pénzügyőrt verték vasárnap 3-1-re.

A zöld-fehérek klubikonja az nb3foci.hu-nak adott interjút a mérkőzést követően, ahol arról is beszélt, miért nem jöttek a pontok az utóbbi hetekben.

- Az ok az igazából, hogy nagyon kevesen vagyunk. Két csapattal dolgozunk együtt, az U19-es csapattal és az NB III-assal, sajnos nincs annyi játékosom. Mivel az U19 jól szerepel, ezért egy picit oda koncentrálunk, mivel tudjuk, hogy az NB III-as csapat megszűnik. Így nagyon nehéz, szombaton, a mérkőzés előtt is 8-9 emberrel tudtam edzeni, mivel az U19 mérkőzést játszott. Próbáljuk kevergetni a játékosokat, nem akarjuk, hogy túl nagy terhelés vagy sérülés legyen, sok a 17, 18, 19 éves válogatott is. Ez volt az első hat fordulóban, és ez van most is. Most hála Istennek kijött a lépés. Eddig sok kritikát kaptak a játékosok, de ma mindenkivel elégedett lehettem, azt tették, amire kértem őket, küzdöttek a Fradi-címerért.

 

Az egykori válogatott középpályásnak külön kellett foglalkoznia picit a játékosok lelkével is a rossz sorozat és a bizonytalan jövőkép miatt.

- Csütörtökön volt egy nagyobb, három órás beszélgetés a fiúkkal, elmondtam, hogy mit vártok tőlük. Így, hogy az a döntés született, hogy megszűnik az NB III-as csapat, mindenkinek olyan teljesítményt kell nyújtania, hogy az ellenfelek edzői vagy a menedzserek elvihessék őket a nyáron. Mindenkinek saját magáért és nem értem kell küzdenie. Majd a vezetők eldöntik, lesznek-e olyanok, akik átkerülhetnek Soroksárra, én nagyon remélem. Megpróbálok mindenkinek segíteni, hiszen olyan, mintha a saját gyerekeim lennének. Nehéz volt már az évkezdet is, tavaly, amikor megnyertük a bajnokságot, 12 játékosom távozott, most decemberben Popov Patrik is Soroksárra került, 10 gól is távozott vele együtt, nagyon nehéz volt új csapatot építeni. De most is egy 2000-es születésű gyerek, Novák Zsombor lőtte az első gólt, ő már másodjára játszott nálam, az első meccsén is gólt szerzett.

Lipcsei arról is beszélt, mi igaz abból, hogy a nyártól a Fradival szoros együttműködésben lévő, jelenleg az NB II-ben feljutásra álló Soroksár vezetőedzője lehet.

- Nem tudok semmit. Az az egy biztos, hogy lejár a szerződésem június 30-án, vannak menedzserek, akik dolgoznak az ügyemen, majd meglátjuk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz