Fradi: Külföldről érkezik Doll utódja, ukrán bajnok az egyik fő esélyes - a részletek

Külföldről érkezik a Ferencváros új vezetőedzője, értesüléseink szerint neves ukrán szakember az egyik fő esélyes.
Budai László 2018. augusztus 21., kedd 15:38
Külföldről érkezik a Ferencváros új vezetőedzője, értesüléseink szerint neves ukrán szakember az egyik fő esélyes.
Szerző: Budai László 2018. augusztus 21., kedd 15:38

Mint arról beszámoltunk, Thomas Doll távozik a Ferencvárostól, erről hivatalos bejelentés is született. Természetesen a váltást követően azonnal elindultak a találgatások a lehetséges utódról: többen hazai szakember érkezését vizionálják, de akadnak, akik szerint az utóbbi időben hazánkban dolgozó külföldi edzők közül kerülhet ki a befutó.

Értesüléseink szerint más irányból érkezhet Thomas Doll utódja: úgy tudjuk, biztosan külföldről érkezik a Ferencváros új vezetőedzője. Ukrajnából származó információink szerint az egyik fő esélyes Szerhij Rebrov, aki korábban a Dinamo Kijevet irányította.

Forrásaink szerint vele két alkalommal is egyeztettek már a lehetséges budapesti munkavállalásról. Nem jelenthető ki biztosan, hogy ő veszi át a zöld-fehérek felkészítését, de az biztos, hogy ő több egyszerű jelöltnél, nyugodtan nevezhetjük az egyik nagy esélyesnek a Ferencváros kispadjára. A kérdés már csak az, hogy mindenben sikerült-e vele megállapodni, hiszen a korábbi állomáshelyei alapján az anyagiak terén lehetnek igényei.

Legutóbb a szaúdi Al-Ahli vezetőedzője volt, amely a térség egyik legjobb klubja, rendkívüli anyagi lehetőségekkel. Rebrov előtte a Dinamo Kijev irányítója volt.

Vezetőedzőként az ukrán csapat volt az első klubja, amellyel játékosként kilencszer nyert bajnokságot, hétszer pedig Ukrán Kupát. Edzőként is sikeres volt a fővárosi együttessel: 2014 és ’17 között kétszer végzett az élen a bajnokságban és a kupában is, egyszer pedig az Ukrán Szuperkupát is elhódította.

A tavalyi idényben a szaúdi Al Ahli együttesét vezette, amellyel 23-szor győzött, 9-szer döntetlent játszott, 4-szer pedig vereséget szenvedett. A csapattal ezüstérmes lett.

Korábban egyébként egy évig volt az ukrán válogatott másodedzője is, többek között Oleh Blokhinnal dolgozott együtt.

A hét első felében kiderül, hogy Magyarországon folytatja-e a pályafutását, a Ferencváros tájékoztatása szerint szerdán be is jelentik az utódot.

További exkluzív tartalmakért lájkold Facebook-oldalunkat!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz