Fradi: "Kész csapatot szeretnénk a nyárra" – ezzel indokolták az új játékosok leigazolását

A Ferencváros sportmenedzsere, Hajnal Tamás kiemelte, az elmúlt időszak hibáiból tanulva ezúttal nem a nemzetközi selejtezők ideje alatt akarnak új csapatot építeni. A korábbi középpályás elemezte Haratin, Szignyevics és Dvali leigazolását is.
Nyikes Zoltán 2019. február 1., péntek 21:30
A Ferencváros sportmenedzsere, Hajnal Tamás kiemelte, az elmúlt időszak hibáiból tanulva ezúttal nem a nemzetközi selejtezők ideje alatt akarnak új csapatot építeni. A korábbi középpályás elemezte Haratin, Szignyevics és Dvali leigazolását is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. február 1., péntek 21:30

A Ferencvárosból visszavonuló korábbi magyar válogatott játékos, Hajnal Tamás szeptember óta sportmenedzserként segíti a kilencedik kerületi zöld-fehérek munkáját, a Fradi TV-nek adott interjújában pedig mesélt a feladatköréről, valamint egyenként kitért a téli igazolások, Ihor Haratin, Nyikolaj Szignyevics és Lasha Dvali jellemzésére is.

– Nagyon izgalmas, mozgalmas időszak, akkor kezdtem, amikor a játékoskeret kialakításával kapcsolatos dolgok már folyamatban voltak és volt egy edzői váltás is a csapatnál a játékfilozófia szempontjából. A szakmai stábbal együtt elkezdtük elemezni a játékoskeretünket az ősz folyamán, mi az amit optimalizálni szeretnénk, mi az, amiben változtatni szeretnénk és ott megfogalmaztuk, mely pozícióra milyen típusú játékosokat szeretnénk igazolni és az alapján a scoutokkal együtt megpróbáltuk megtalálni ezeket a játékosokat. Ha megvolt a döntés, hogy melyik labdarúgót szeretnénk leigazolni, akkor a kapcsolatfelvétel a játékossal, a klubbal, az ügynökével és a tárgyalások vezetése is rám hárult feladatként, amit nagyon élvezek. 

Hajnal hozzátette, olyan játékost akartak igazolni, aki a Ferencvárost nagy kihívásnak és nagy megtiszteltetésnek tekinti, ugyanakkor még célja, hogy innen tovább tudjon lépni. Kiemelte, az mindenki számára megfelelő, hogy a Fradival sikeres legyen, de adott esetben még üzleti szempontból is érdekes lehet a klub számára. Hajnal ezt követően három téli igazolásra külön-külön is kitért.

Haratinról

Amikor Szerhij Rebrov ideérkezett, ő felhívta rá a figyelmünket, hiszen korábban már dolgoztak együtt a Dinamo Kijevnél. Onnantól kezdve több mérkőzésen megnéztük, elemeztük és számunkra nagyon értékes játékos lett erre a pozícióra, valamint azt is figyelembe vettük, hogy focimagyarnak tekinthető. Picit alacsonyabb volt a csapatunk és arra figyeltünk, hogy nem árt, ha fizikálisan változtatunk ezen, a pontrúgások tekintetében és összességében is. Erős a párharcokban, jó a labdaszerzésekben, ugyanakkor bátran mer játszani, látszik az edzéseken is, hogy elkéri a labdát, keresi az összjátékot, képes forgatni a játékot.

Dvaliról

Kerestünk egy ballábas belső védőt, aki fizikálisan jó felépítésű, a párharcokban határozott, a labdakihozatalnál bátran mer játszani, jók a felpasszai. Nagyon örülök Lashának, szerintem nagyon jó választás, nemzetközi rutinja is van és látszik az, hogy a kommunikáció a pályán ilyen rövid idő után is nagyon figyelmes, olvassa a játékot és nagyon koncentrált.

Szignyevicsről

A bajnoki és Európa Liga-meccsek statisztikáiból jól látszik, hogy jó befejező csatár, ugyanakkor sokat dolgozik is a pályán, visszatámad, kiszorítja az ellenfelet, ami az egész csapat védekezőmunkáját meg tudja könnyíteni.

Hajnal végül megjegyezte, azért is eszközöltek ilyen változtatásokat, mert a nyárra szeretnének kész csapattal felállni, hogy ez a gárda legyen az, amelyik a nemzetközi selejtezőkben indulni tud, mert az elmúlt időszak hibáiból tanulva nem akkor akarnak egy komplett, új csapatot építeni.

Ott már olyan csapatot szeretnénk, ami összeszokott és minőségben is emelni fogja az esélyünket, hogy minél sikeresebben tudjunk szerepelni – zárta a sportkoordinátor.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz