Fradi: Egy védő külföldre igazolhat, Belgiumból érkezhet a helyére új játékos

Abraham Frimpong két és fél év után távozhat az FTC-től, egy szaúdi csapat vásárolhatja ki a védőt. A ghánai helyére Belgiumból igazolhatnak a zöldek.
Dudás Gábor 2021. február 1., hétfő 13:45
Abraham Frimpong két és fél év után távozhat az FTC-től, egy szaúdi csapat vásárolhatja ki a védőt. A ghánai helyére Belgiumból igazolhatnak a zöldek.
Szerző: Dudás Gábor 2021. február 1., hétfő 13:45

Belgiumi lapinformációk szerint az élvonalbeli Sint-Truiden 24 éves marokkói válogatott védőjét, Samy Mmaee-t szerződtetheti a Ferencváros.

A Voetbal Belgie meglehetősen biztosra írja, hogy a bekk Magyarországon folytatja pályafutását, azok után, hogy néhány hónapja kis híján a francia Saint-Etienne játékosa lett, de végül maradt a belga klubnál, ahol ezt követően kevesebb lehetőséghez jutott. A 188 centiméter magas futballista összesen 11 bajnokin és 810 percet játszott az idényben.

A Genknél, majd a Standard Liége-nél nevelkedett játékos belga U19-es és U21-es válogatott is, tavaly ősszel viszont bemutatkozott a marokkói nagycsapatban, és eddig összesen négyszer viselhette az észak-afrikai válogatott mezét. Mmaee értékét 800 ezer euróra becsülik, jelenlegi szerződése a nyárig köti a belga klubhoz, amely még most láthatna érte némi pénzt.

Úgy tudjuk, hogy a bekk valóban képben van a zöld-fehéreknél, viszont fontos információ, hogy hiába jár le a belgáknál az átigazolási szezon a mai napon, ennek csak az odaigazoló labdarúgóknál van jelentősége, így a Ferencvárosnak még lenne ideje megszerezni a következő két hétben a játékost.


A marokkói játékos egyébként azt az Abraham Frimpongot pótolhatja, aki minden bizonnyal távozik az FTC-től. A ghánai védő távozásáról már jelentek meg hírek, több klubbal is összeboronálták, de arab sajtóhírek szerint az Al-Ain csapatánál folytathatja pályafutását - a szaúdi gárda kivásárolhatja szerződéséből a légióst, aki az ősszel fontos játékosa volt a Fradinak itthon és a BL-ben is.

Frimpong új klubjánál egy másik volt ferencvárosi labdarúgónak, a nigeri Amadou Moutarinak is a csapattársa lehet majd.

De még visszatérve Belgiumba: a Voetbal Primeur szerint jó úton járnak a tárgyalások az Antwerpen és Tokmac Nguen között, ma, azaz a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján (a magyar még tart majd február 14-ig) el is dől, hogy a belga klubhoz igazol-e az FTC támadója.

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz