Fradi: "Dibusz a legkevesebbet hibázó kapus, engem kevésbé ért ilyesfajta élmény"

A Puskás Akadémia elleni bajnokit megelőzően a Ferencváros kapusedzője, Balogh Tamás értékelte Dibusz Dénes teljesítményét a klubhonlapnak.
Csakfoci Admin 2019. február 23., szombat 10:36
A Puskás Akadémia elleni bajnokit megelőzően a Ferencváros kapusedzője, Balogh Tamás értékelte Dibusz Dénes teljesítményét a klubhonlapnak.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. február 23., szombat 10:36

Az NB I-ben eddig eltelt 21 forduló alatt 18 gólt kapott a Ferencváros, amelynek kapuját kivétel nélkül Dibusz Dénes védte. A legutóbbi Kisvárda elleni (2-0) Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén a magyar válogatott hálóőrnek több védést kellett bemutatni, akinek a teljesítményéről az edzője, Balogh Tamás nyilatkozott a FradiMédiának.

Ki merem jelenteni, hogy Dénes a legkevesebbet hibázó kapus az NB I-ben, az elmúlt öt évben két-három olyan gól volt, amikor rossz döntést hozott.

Tény és való, hogy a Debrecen ellen hibázott egyet, de emellett három bravúrja volt. Ráadásul, ne felejtsük el, hogy rengeteget köszönhetünk neki az elmúlt, igen sikeres években. Elég, ha például a kupadöntőre gondolunk, de a kiélezett bajnoki találkozókon is rendre kiválóan teljesít.

Nyilvánvalóan nem egyszerű, hogy mind az Újpest, mind a Debrecen ellen az utolsó pillanatban kaptunk gólt. Nehéz feldolgozni az ilyet: hogy miért ő kapta, miért a hosszabbításban? Pont ezért volt fontos a Kisvárda elleni, kapott gól nélküli győzelem. Látszott az első félidőben, hogy nem úgy ment a játék, ahogy szerettük volna: az ellenfél lehetőségekhez jutott, de Dénes kétszer is állta a sarat – mondta Balogh Tamás a fradi.hu-nak, majd kitért az utóbbi időben erőteljessé váló szurkolók kritikájára.

Jöttek tapsok, gúnyolódások a mérkőzés végén a hátrapasszok után, ami a csapatnak, vagy külön Dénesnek is szólhatott. A nagyobb ligákban a meccs végén sokszor orvost, papot hívnak egy-egy szerelés után, hogy elmenjen az idő, mert annyira fontos az eredmény. Nekünk is fontos volt, hogy meglegyen a győzelem, ezért volt több hátrapassz, erről pedig általában nem a kapus tehet. A szurkoló mindig kritikus.

Engem játékoskarrierem során kevésbé ért ilyesfajta élmény, most más világot élünk, más a futball, és a játék is sokkal eredmény-orientáltabb. Bármi megtörténhet egy találkozón, hosszú távon kell jobbnak lennünk az ellenfeleinknél, a szurkolóknak emiatt türelmesnek kell lenniük.

Haladunk a célunk felé, igaz, lehet, hogy nem akkora léptekkel, mint ahogy azt elvártuk volna. De szükség van rá, hogy mind a kapus, mind a mezőnyjátékosok megkapják azt a tiszteletet, ami egy Fradi-játékosnak kijár – tette hozzá.

A Ferencváros szombaton, 17:00 órakor a Puskás Akadémiát fogadja a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 22. fordulójában.

Olvastad már?
Fradi: "Az eredmények nem indokolják, hogy negatívak legyünk" – a szurkolóknak üzentek a legendák
A Fradi korábbi remek játékosai szerint bénítólag hat, ha a drukkerek már a meccs alatt kritizálnak, és tudomásul kell venniük, hogy új csapat formálódik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz