Fotó: www.lavanguardia.com

Espanyol: "Igazságtalan lett volna, ha veszítünk" – a Fradit is dicsérte a spanyolok edzője

Az Espanyol vezetőedzője szerint csapatának erőt kell merítenie abból, hogy az élen végeztek az Európa Ligában, a játékosai megmutatták, hogy megvan bennük a kellő akarat.
Nyikes Zoltán 2019. november 29., péntek 11:24
Fotó: www.lavanguardia.com
Az Espanyol vezetőedzője szerint csapatának erőt kell merítenie abból, hogy az élen végeztek az Európa Ligában, a játékosai megmutatták, hogy megvan bennük a kellő akarat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 29., péntek 11:24

Az Espanyol vezetőedzője, Pablo Machín pozitívan értékelte a 2-2-es döntetlent a Ferencváros elleni Európa Liga-csoportmeccset. A tréner kiemelte, hogy jól jött ki csapata az első játékrészből, hiszen sikerült egyenlíteniük.

– Nem voltak igazán nagy lehetőségeink, de azt sem mondanám, hogy szenvedtünk. A második félidő elején jobb volt az ellenfelünk, megmutatták, hogy szükségük van a győzelemre. Az első tizenegyes eléggé furcsa volt, de végül nem lett jelentősége  – idézi az AS a spanyolok szakemberét. – A meccs vége felé a játékosokon már észrevehetőek voltak a fáradtság jelei, de sikerült egyenlítenünk. Megemlíteném a 12. játékosunkat is, köszönjük annak az 5-600 szurkolónak, akik elkísértek minket.

Ahogyan mondani szokás, az "öröm a szegény házában nem tart sokáig", de ki kell élvezni ezt a szituációt és meg kell ünnepelni a szurkolóinkkal.

A csapatomnak szüksége van ezekre a közösen megélt pillanatokra. Úgy tűnt, hogy elveszítjük a mérkőzést, ami nem lett volna igazságos, nagyon fontos volt számunkra ez a döntetlen. Meg kell ünnepelni, hogy továbbjutottunk a csoportból, de a bajnokságra is gondolnunk kell. A csapatom továbbra is megmutatta, hogy megvan bennük a kellő akarat és mindannyian hozzátettek valamit a meccshez, kulcsfontosságú, hogy láttam az önbizalom növekedését a játékban, ami a jövőben győzelmeket és pontokat hozhat nekünk.

Machín a remek gólpasszt kiosztó Pipával kapcsolatban elmondta, hogy nagyon jól dolgozott az edzéseken, és már az előző héten is gondolkodott azon, hogy beteszi őt a kezdőcsapatba. A tréner újságírói kérdésre a védelemről is beszélt.

– Természetes, hogy minden szinten szeretnénk még tovább javulni, így a védelemben is, de elől sincs minden rendben, hiszen a mai meccsen is hagytunk ki tiszta helyzeteket. Nem akarunk kifogásokat keresni, de ma a pálya is nagyon puha volt, ezért nehezebb volt rajta talpon maradni. De nem csak a gyep volt puha, hanem mi is hátul, lehettünk volna határozottabbak is – nyilatkozta Machín.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz