Fotó: superhaber.tv

EL: "3-1-nél is hittünk a fordításban" - a török edző a Fradi-szurkolókat is dicsérte

Abdullah Avci szerint nem az a fontos, hogyan kezdik az EL-csoportkört, hanem az, hogyan fejezik be.
Nyikes Zoltán 2022. szeptember 9., péntek 9:41
Fotó: superhaber.tv
Abdullah Avci szerint nem az a fontos, hogyan kezdik az EL-csoportkört, hanem az, hogyan fejezik be.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. szeptember 9., péntek 9:41

Sztanyiszlav Csercseszov után a Trabzonspor vezetőedzője, Abdullah Avci is értékelte a Ferencváros elleni Európa Liga-mérkőzést. A török bajnoki címvédő trénere szerint jól kezdték a találkozót, de aztán nem megfelelően védekeztek, így a mögéjük érkező labdából kaptak is egy gólt.

– Ezek után hozzánk nem méltó módon kaptunk két egyéni hibából egy gólt, aztán amikor 2-1-nél már úgy érezhettük, hogy újra meccsben vagyunk, jött egy tizenegyes és újra visszaestünk – emlékezett vissza a törökök korábbi szövetségi kapitánya. – A szünetben az öltözőben 3-1-nél is hittünk abban, hogy elérhető a döntetlen, vagy akár meg is fordítható a meccs, ezért ennek reményében cseréltünk. Jól is kezdtük a második félidőt, de nem találtuk meg a megfelelő lehetőségeket, az ellenfél pedig jól kontrázott, de ezeknél is többnyire jól visszazártunk. Ma egy kicsit jobbnak kellett volna lennünk, jobban kellett volna koncentrálni az egész meccsen, ez most sajnos nem sikerült, így veszítettünk. Gratulálok a Ferencvárosnak. Mi tudjuk, milyen hibákat követtünk el, ezekből tanulni fogunk és dolgozunk tovább. Ez még csak az Európa Liga eleje, és nem az a fontos, hogyan kezdjük el, hanem az, hogyan fejezzük be. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy jól fejezzük be.

Újságírói kérdésre Avci azt is elmondta, hogy nagyon jó szurkolótábora van a Ferencvárosnak, nagyon jól nyomást tudnak gyakorolni az ellenfélre és végig pozitívan biztatják a csapatukat. Hozzátette, nagyon várják a visszavágót, mert nekik is egy nagyon jó szurkolótáboruk van, bíznak benne, hogy ők is végig biztatni fogják a Trabzonsport.

– Nem szoktam a játékvezetőkről beszélni, de úgy gondolom, hogy jól vezette a meccset, ha lett volna valami nagy hibája, akkor pedig kisegítette volna a VAR.

Tavaly nagyon dominánsan szereztük meg a bajnoki címet, amivel elértük a célunkat, majd ezt követően több külső tényező miatt is változtatni kellett a kereten. Többen is eligazoltak, illetve fiatalítani is kellett, ezzel most egy fiatalabb kerete lett a Trabzonspornak, valamint egy picit újabb játéka is. Ezzel együtt azt gondolom, hogy folyamatosan fejlődik a játékunk, egyre jobbak és jobbak leszünk, a fejlődés dinamikája megfelelő – mondta Avci, aki a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy három évvel meghosszabbította szerződését a klubnál.

Olvastad már?
Tokmac: "Szeretnénk valamit alkotni Európában", Vécsei: "Kicsit félvállról vettek minket" – így értékeltek a Fradi-játékosok
A Trabzonspor elleni Európa Liga-győzelmet követően a Ferencváros három játékosa, Vécsei Bálint, Muhamed Besic és Tokmac Nguen értékelt az M4 Sporton.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz