Derbi zárhatja a Fradi jótékonysági teremtornáját

A zöld-fehérek öregfiúkcsapata mellett az MTK, a Honvéd és az Újpest is pályára lép.
Budai László 2017. február 8., szerda 16:10
A zöld-fehérek öregfiúkcsapata mellett az MTK, a Honvéd és az Újpest is pályára lép.
Szerző: Budai László 2017. február 8., szerda 16:10

A Ferencváros öregfiúk labdarúgó-csapata úgy döntött, jótékonysági labdarúgó-teremtornát szervez a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére. A tornát február 12-én vasárnap rendezik meg, a helyszín az Elek Gyula Aréna lesz. Az esemény teljes bevételét a tragédia áldozatainak családtagjai számára ajánlják fel a szervezők.

A négycsapatos torna a korábbi kettős rangadók hangulatát igyekszik felidézni. A házigazda FTC mellett parkettre lép az Újpest, a Honvéd és az MTK öregfiúk-csapata is. Igazi sztárparádé várható, az 1970-es és ’80-as évek meghatározó labdarúgói fogadták el a Ferencváros meghívását. Már biztosan itt lesz az MTK-val Gáspár József, Huszárik László, Valuch Ernő, Handel György, Fülöp Ferenc, Boda Imre, Gellért Tibor és Kovács János, a Honvéddal Andrusch József, Sallai Sándor, Garaba Imre, Nagy Antal, Gyimesi László, Dajka László és Esterházy Márton, az Újpesttel Koszta János, Tóth József, Tóth András, Jurácsik Mátyás és Zámbó Sándor. A Ferencváros színeiben pedig újra zöld-fehér mezt ölt Kollár József, Ebedli Zoltán, Szokolai László, Murai Sándor, Takács László, Pogány László, Rab Tibor, Mucha József, Máté János és Szőke István, de ott lesz az eseményen Nyilasi Tibor, Martos Győző, és Bálint László is.

Szokolai László (az FTC korábbi futballistája, a teremtorna ötletgazdája és főszervezője):

- Természetesen, ahogy mindenkit, minket is sokkolt a szörnyű tragédia híre, és gondolkodtunk rajta, hogyan tudnánk segíteni, megemlékezni. Ekkor jött a jótékonysági teremtorna ötlete, én pedig azonnal elvállaltam a szervezést. Azt hiszem, van bennem egy ilyen véna, fontosnak tartom, hogy kifejezzük az együttérzésünket az áldozatok hozzátartozói felé egy ilyen szomorú esemény után. Nem a pénzen van a hangsúly, hiszen azzal bár segíteni tudunk az érintett családoknak, de a veszteségeket nem pótolhatja. Viszont ezen keresztül szeretnénk jelezni, hogy támogatjuk a hozzátartozókat.

Az eseményt a Honvéd-Újpest találkozó nyitja meg, amelyet egy FTC-MTK örökrangadó követ, végül a két győztes csapat vívja egymással a teremtorna döntőjét. Így a döntőben akár egy derbi is összejöhet. A mérkőzések 2*15 percesek, ötperces félidőkkel, és tíz perc bemelegítéssel a meccsek között.

A tornára az 1.000 forintos jegyek elővételben, és a megmaradó belépők függvényében a helyszínen is válthatóak.

Az elővételes jegyvásárlás időpontjai:

Február 6-10. (hétfő-péntek): 14.00-19.00 , a Népligeti Sportközpont Vajda Péter utcai sorompós portája melletti regisztrációs konténerben található pénztárban. A torna napján a belépők a Kismartoni út felőli gyalogos belépő konténerben válthatók meg!

Kapunyitás: 9.00

Az összegyűjtött adomány az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül jut majd el a hozzátartozókhoz. A segélyszervezet az alábbi számlaszámon további egyéni adományokat is fogad: 11705008-20464565 Közleményként a „Buszbaleset FTC” üzenetet kell feltüntetni!

Az eseményt a 9.tv élőben közvetíti, a közvetítés a fradi.hu-n is látható lesz.

Tervezett menetrend:
9.00 kapunyitás
10.20 néma megemlékezés
10.25 Honvéd-Újpest mérkőzés
11.10 Ferencváros-MTK mérkőzés
11.55 Döntő
12.30 Eredményhirdetés, megemlékezés

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz