Fotó: fradi.hu

Csercseszov: "Nem minden esetben sikerült száz százalékot beleadni" - Bogdánnak hiányérzete van a Fradi továbbjutása után

A vereség ellenére nem forgott veszélyben a Ferencváros továbbjutása az Európa Liga-csoportkörbe a Shamrock ellen. Az írországi meccs után Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző mellett két játékos, Vécsei Bálint és Bogdán Ádám értékelt.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 26., péntek 8:34
Fotó: fradi.hu
A vereség ellenére nem forgott veszélyben a Ferencváros továbbjutása az Európa Liga-csoportkörbe a Shamrock ellen. Az írországi meccs után Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző mellett két játékos, Vécsei Bálint és Bogdán Ádám értékelt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 26., péntek 8:34

Sztanyiszlav Csercseszov: – Nagyon fontos, hogy megvan a továbbjutás az EL-csoportkörbe, de ezen felül természetesen győzni szerettünk volna. Ehhez száz százalékot szerettünk volna beleadni a pályán, de ez nem minden esetben sikerült. Mindenképpen megfelelően ki kell elemezni ezt a meccset a szakmai stábbal együtt. Az ellenfél is ugyanúgy a csoportkörbe jutásért küzdött, úgy gondolom sokkal jobban kellett volna játszanunk.

Nyilván egy 4-0-s eredmény után nem feltétlenül egyszerű mentálisan összerakni, de sokkal jobb játékot szerettem volna látni a pályán, hiszen a csoportkörben sokkal erősebb ellenfeleink lesznek.

Olyan ellenfél lehet a kívánalmunk a főtáblán, akár lehet az egy topcsapat is, amely valamilyen szinten passzol hozzánk. Az ellenfél az mindig ellenfél, ami fontos, hogy milyen karakterrel fogunk kiállni a csoportkörben, hiszen nagyon kemény ellenfelek várhatóak.

Vécsei Bálint: – A lényeg az megvan: a csoportkör. Azt tudtuk, hogy az első meccsen eldöntöttük ezt a párharcot, de nem szabad így feladni. Kikaptunk megint, pedig az elmúlt két hétben jól felépítettük a játékunkat. Tudtuk, hogy milyen eredményeket ért el itthon a Shamrock, készültünk is rájuk, de ez most kevés volt. Voltak persze helyzeteink, de nem voltunk elég határozottak, és elég élesek ezeknél. A Shamrock is jobban játszott most, hiszen hazai pályán voltak és nem volt olyan nagy meleg, ami számukra jobb volt. Mi nem teljesítettünk úgy, ahogy tudunk, kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk.

Vannak rossz időszakaink egy-egy meccsen, amikor tíz-húsz perc úgy telik el egy mérkőzésen, hogy mindenki csak kapkod a feje után, annyira átadjuk a területet.

Ezen kell javítanunk, hiszen heti két mérkőzésünk lesz novemberig, ami sokat ki vesz majd belőlünk. (M4 Sport)

Bogdán Ádám: – Nagy dolog, hogy az Európa Liga csoportkörében vagyunk, de úgy készültünk, hogy itt is győzünk. Fontos lett volna a csapatnak a rekordját tovább vinni, egy győzelem mindig jó hangulatot teremt, de ez ma nem sikerült, ami nekem is frusztráló. De egyébként élveztem, hiszen mindig jó játszani, gyönyörű volt a fű, a közönség mindkét oldalon fantasztikus volt.

Nagyon szeretném azt látni mindig a csapatunktól, hogy ezerrel pörgünk, hiszen ez fejlődést jelentene, és csak így tudunk egyről a kettőre lépni. Ezek jó meccsek ahhoz, hogy felkészüljünk az Európa Liga csoportkörére.

Van is egy kis hiányérzetem – azzal együtt, hogy a továbbjutást kiharcoltuk -, mert nem hiszem, hogy azt a tempót, a letámadásokat tudtuk gyakorolni, amiket elképzeltünk. A negyedik alkalom, hogy nemzetközi csoportkörben vagyunk, ez belövi a csapatot, hogy hol tartunk. Azt gondolom, hogy egyre közelebb kerülünk az ellenfelekhez, de látni kell, hogy nagyon pici a csapatok között. Szerintem ezek a meccsek is nagyon fontosak lennének, hogy az attitűdöt, a koncentrációt, a nagy tempót gyakoroljuk. (M4 Sport)

Olvastad már?
EL: Kikapott Írországban a Fradi, de ismét ott van a főtáblán
A kevés helyzetet hozó találkozón egy fejesgólt szerzett a Shamrock, így az FTC 4-1-s összesítéssel jutott az El-csoportkörbe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz