Csercseszov a Fradiról: "Ha ez egy magyar csapat, akkor egy magyar magnak lennie kell" - az egyik legfontosabb céljáról beszélt

A Ferencváros vezetőedzője szerint jó, ha vannak légiósok, de fontos lenne egy magyar magot felépíteni a bajnokcsapatnál.
Dudás Gábor 2022. október 21., péntek 17:11
A Ferencváros vezetőedzője szerint jó, ha vannak légiósok, de fontos lenne egy magyar magot felépíteni a bajnokcsapatnál.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 21., péntek 17:11

A Puskás Arénában tartott Sport Forum Hungary elnevezésű eseményen a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov is előadást tartott eddigi tapasztalatairól és a csapatánál zajló munkáról. A nyilatkozata egyik érdekes részletéről a fradi.hu számolt be.

Miután először beszéltem Kubatov Gábor elnök úrral, elkezdtem analizálni a csapatot, megnéztem a mérkőzéseket és az első kérdésem az volt, hogy hol vannak a magyar játékosok? Ha ez egy magyar csapat, akkor egy magyar magnak lennie kell. Nagyon szeretném, hogy ez így legyen.

Persze, hozhatunk más országból is játékost, de ezt egy fontos tényezőnek tartom. A Fradinak a bajnokságot, a kupát, mindent meg kell nyernie, de ha nekem sikerült néhány fiatal magyar játékost beépítenem a csapatba, akik később a válogatottba is bekerülhetnek, akkor azt tudom mondani, hogy elvégeztem a munkámat. Ilyen feladatot ugyan nem kaptam a klubtól vagy az elnök úrtól, de úgy érzem, mint edzőnek, ez fontos célom - mondta Csercseszov a konferencián.

Olvastad már?
A bombaformában lévő korábbi Fradi-kedvenc újabb szintet léphet: Topligás BL- és EL-csapattal is szóba hozták
A góllövőlistát vezető Myrto Uzunit a Betisszel és a Sevillával boronálták össze, a hírekre reagált a játékos ügynöke is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz