Bukarestbe hívhatják a Fradit egy stadionavatóra - sajtóhír

Egy romániai sajtóhír szerint a Ferencváros ellen avatná fel az új stadionját 2021 nyarán a Rapid Bukarest.
Dudás Gábor 2020. december 20., vasárnap 15:10
Egy romániai sajtóhír szerint a Ferencváros ellen avatná fel az új stadionját 2021 nyarán a Rapid Bukarest.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 20., vasárnap 15:10

Lucian Ionescu, a Rapid Bukarest arculatért felelős igazgatója elárulta, azért szeretnék felkérni/meggyőzni az FTC-t, hogy legyen a jövő nyári stadionavatón a klub vendége, mert a két csapat 1940-ben bejutott a Közép-európai Kupa fináléjába, de a második világháború kitörése miatt végül nem játszották le soha a döntőt.

Így a két gárda 81 év után végre összecsaphatna, mégha "csak" egy gálameccs keretében is.

- Több mint valószínű, hjogy az első hivatalos tétmeccsre a bajnokságban kerül majd sor 2021 augusztusában. Persze, ehhez fel kell jutnunk és ez is a fő célunk, nem ismételhetjük meg az elmúlt idény ballépéseit - idézi az igazgatót a prosport.ro.

- Egy pompás stadionavató megrendezése a célunk, ha pedig arról kérdez, mi a személyes vágyam, akkor azt mondom, szeretnék egy Rapid-Ferencváros mérkőzést megrendezni az új arénában. Ezt pesze még meg kell vitatnunk a klub vezetőivel is. Ez a mérkőzés egyfajta újrajátszása lenne az 1940-es KK-döntőnek, ha egyáltalán lehet újrajátszásnak nevezni, hiszen végül nem került megrendezésre a finálé a háború miatt. Pedig akkor esély volt rá, hogy a Rapid legyen az első román klub, amely európai trófeát szerezhet - tette hozzá Ionescu.

A bukaresti Rapid jövő nyáron költözhet be az új Stadionul Giuleștibe, amely 14100 fő befogadására alkalmas aréna lesz majd. A fővárosi csapat jelenleg a második vonalban szerepel és a harmadik helyen áll, négy ponttal lemaradva a listavezező FC U Craiova 1948 mögött.

A történethez hozzátartozik, hogy a két csapat 2014 januárjában találkozott egymással, a budapesti zöld-fehérek 4-0-ra verték a románokat egy törökországi felkészülési mérkőzésen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz