Botka a Honvéd-szurkolók reakciójáról: "Rosszabb lett volna, ha nem bántanak" - interjú a Fradi új igazolásával

Épp volt klubja ellen játszhatja első tétmeccsét az FTC egyik téli igazolása, aki viharos klubváltásáról, a csapaton belüli rivalizálásról, Thomas Dollról és a válogatottról is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Budai László 2017. január 19., csütörtök 9:51
Épp volt klubja ellen játszhatja első tétmeccsét az FTC egyik téli igazolása, aki viharos klubváltásáról, a csapaton belüli rivalizálásról, Thomas Dollról és a válogatottról is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Szerző: Budai László 2017. január 19., csütörtök 9:51

Botka Endre másfél héttel ezelőtt igazolt a Honvédtól a rivális Ferencvároshoz. Klubváltása komoly érzelmeket váltott ki a kispesti drukkerekből, volt, aki elégette a saját nevelésű labdarúgó mezét, de molinón is tiltakoztak a szurkolók az eligazoló Botka – és a szintén távozó Prosser Dániel – ellen.

A már a Fradi sikereiért dolgozó jobbhátvéd többek között erről, a Fradiban szerzett első tapasztalatairól és a nemzeti csapatról is nyilatkozott a csakfoci.hu-nak.


A Tevel elleni győzelem után ez volt a második felkészülési mérkőzésed a Fradiban. Mennyire sikerült alkalmazkodnod a csapathoz?

- Most már sokkal jobban éreztem magam fizikailag, és a csapaton belül is jobban tudtam, hogy mikor hova kell futni. Igaz, itt sokkal többet kell csatlakozni a támadójátékhoz, de nekem ez nagyon fekszik. Olyan típusú hátvéd vagyok, aki inkább támad. Ami a beilleszkedést illeti, már az első nap olyan volt, mintha hosszabb ideje lennék itt, hiszen több játékost is ismertem régebb óta - akár a válogatottból, akár gyerekkori játékostársak voltak. Napról napra egyre jobb itt lenni.

Milyen a konkurenciaharc Emir Dilaverrel?

- Ha van egy konkurens, az mindig arra ösztönzi a játékost, hogy gyorsabban és minél nagyobbat fejlődjön. Ez tehát jót fog tenni nekünk.

Nyilván eljutott hozzád is, hogy komoly visszhangja volt a klubváltásodnak.

- Igen, a támadások egy része eljutott hozzám. Ha nem bántottak volna, az rosszabbul esett volna. Akkor ugyanis azt látom, hogy nem értem el olyan dolgokat az emberek szívében, ami kiváltja ezt belőlük. Ez az egész inkább motivál. Az azért meglepett, hogy ilyen szinten ment a történet.

Ilyet itthon ritkán látni: Elégették a Honvéd-szurkolók a Fradi-igazolás mezét - videó

"Áruló nem leszek, soha ilyet nem teszek" - ezzel a Kárthágó-idézettel töltötte fel az alábbi videót a kispestiek egyik szurkolói oldala.

Milyen sűrűn van ott a fejedben, hogy az első meccsedet éppen a Honvéd ellen játszhatod?

- Néha-néha gondolok rá, hiszen 15 évet csak ott voltam a Honvédnál, és a barátaim ellen fogok játszani. De ez a futball. A pályán nincs barátság, ott nyerni kell!

 Sikerült megtalálnod a hangot az új edződdel, Thomas Dollal?

- Mindenben próbál segíteni, mindent elmagyaráz nekem, akár edzésen, akár most a meccs végén, amikor volt néhány olyan szituáció, amiben javítanom kellett. Azonnal szólt és segített.

Mivel lennél elégedett félév múlva?

- Bízom benne, hogy kiegyenesedik a védelem, és hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot, valamint a kupát. Folyamatosan szeretnék játszani, olyan teljesítményt nyújtani, hogy az együttest előrébb vigyem. És természetesen ott van a fejemben a válogatottság.

{div class:widget-box}{module Lájkolj minket!}{/div}A francia másodosztályban játszó Bese Barnabás és a Videotonban szereplő Fiola Attila a posztriválisod a nemzeti csapatban? Hogy látod az esélyeidet? Tudsz annyit a Fradiban fejlődni, hogy te legyél az alapember?

- Sok fejlődési lehetőség van a Fradiban, és ha odateszem magam, akkor nem lehet gond ebből.

BUDAI LÁSZLÓ

Elköszönt csapatától a Diósgyőr gólerős kiszemeltje, nem kell a Fradinak a két ghánai - friss hazai átigazolási hírek

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz