Fotó: fradi.hu

BL-selejtező: Csercseszovot Zubkov kimaradásáról és a Fradi séfjéről is kérdezték

A Fradi megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a szerdai, kazah Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt. Sztanyiszlav Csercseszov a hosszú utazásról, az ellenfélről és a meccskeretből kimaradó Oleksandr Zubkov helyzetéről is beszélt.
Budai László 2022. július 5., kedd 16:08
Fotó: fradi.hu
A Fradi megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a szerdai, kazah Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt. Sztanyiszlav Csercseszov a hosszú utazásról, az ellenfélről és a meccskeretből kimaradó Oleksandr Zubkov helyzetéről is beszélt.
Szerző: Budai László 2022. július 5., kedd 16:08

A hosszú utazásról

Mindenki tudja, hogy a probléma szó nem szerepel a szótárunkban. Nagyon kényelmes volt a repülőút, igaz, nem öt perc volt, hanem 7 óra.

De a játékosok tudják, hogyan kell kezelniük ezt a helyzetet.

A felkészülésről

- Hasonló helyzetben voltunk, mint a legtöbb csapat a nemzetközi kupameccsek előtt. 10 játékosunk nem volt velünk a válogatottak miatt az első edzőtáborban, és csak három edzőmeccset játszottunk, de a maximálisat kihoztuk belőle. 

A kezdőcsapatról

- Az új játékosaink is megfelelő munkát végeztek, de van még 24 óránk, hogy eldöntsük, játszik-e új igazolás az első perctől kezdve. 

A Tobolról és a mérkőzésről

- Nehéz meccsre számítunk, hiszen senki sem lesz véletlenül bajnok. A Tobolnak talán nehezen indult a szezonja, ezért is volt szükség az edzőváltásra. Persze könnyebb egy olyan csapatnak felkészülni, amely egy jelenleg is zajló bajnokságból érkezik, de minden lehetségeset megtettünk a felkészülésre. Az erősségeiket nem szeretném kommentálni.

A pálya állapotáról és a kazahsztáni melegről (szerdára 21 fokot mondanak)

Nem tudtam még nagyon alaposan megnézni, de jónak tűnik, ha jól tudom, hat hónapja nem is játszott rajta senki. Ami az időjárást illeti, a napokban Budapesten több mint 35 fok volt, ahhoz képest olyan, mintha itt tél lenne.

Az Austria Wien 2008-ban saját séffel érkezett, és a teljes hotelt elfoglalta - arról is kérdezték Csercseszovot, terveztek-e hasonlót.

- 55 emberrel jöttünk, így lehetetlenség lenne egy teljes hotelt kitölteni. Talán a bécsiek nem tudták, mennyire jó a kazah vendégszeretet, és milyen finomak az ételek. Mi mindennel elégedettek vagyunk.  

Zubkov kimaradásáról

A legutóbbi meccsen megsérült, és körülbelül két hét biztosan kell neki, míg felépül.

A teljes sajtótájékoztató itt nézhető vissza...

Olvastad már?
Miriutánál betelt a pohár, visszavonul az edzősködéstől: “Elegem van belőle”
Román sajtóértesülések szerint az 53 éves Miriuta László többet egyetlen csapatot sem akar irányítani.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz