Fotó: qol.az

BL-selejtező: "A Fradi jobb formában van és erősebb ligában játszik" - a Qarabag edzője nem támogatja a bajnokik elhalasztását

A Ferencváros elleni BL-selejtező előtt a Qarabag vezetőedzője, Gurban Gurbanov elárulta, hogy vannak sérült játékosaik.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 3., szerda 8:42
Fotó: qol.az
A Ferencváros elleni BL-selejtező előtt a Qarabag vezetőedzője, Gurban Gurbanov elárulta, hogy vannak sérült játékosaik.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 3., szerda 8:42

A Ferencváros vezetőedzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot dicsérve Gurbanov elmondta, hogy hisz a csapatában: – Csercseszov Oroszország egyik vezéralakja. Játékosként és edzőként is jó karriert futott be. Nagyon óvatosnak kell lennünk ezzel a csapattal, amely nemcsak támadásban, hanem védekezésben is jó. Szerdán nagy teher hárul majd a játékosaimra, hiszem, hogy képesek lesznek a győzelemre.

A vezetőedző arra a felvetésre is válaszolt, hogy az orosz sajtó inkább Gurban Gurbanov és Sztanyiszlav Csercseszov párharcaként írt előzetesen az összecsapásról.

– Ezekben a napokban igyekeztem távol maradni a sajtótól, mert azt láttam már az első napoktól, hogy túl sok véleményt fogalmaztak meg rólunk. Igyekszem normálisan kezelni ezt a mérkőzést, bár tényleg minden szempontból érdekes találkozó lesz, hiszen egy jó csapat és egy jó edző ellen játszhatunk. Érdekes lesz a jövőbeli munkáim, gondolataim szempontjából is, hiszen egy olyan edző ellen meccselhetek, akinek más a gondolkodása, a játékstílusa, ezáltal pedig én is fejlődhetek – idézi a gol.az a Qarabag vezetőedzőjét.

Gurbanovnak azt a kérdést is feltették, hogy a Ferencváros lesz-e az eddigi legerősebb ellenfelük az eddigi szezonban.

– Minden szakaszban a legjobb csapatot kaptuk ellenfélnek. A Ferencváros jobb formában van, nagy különbségű győzelmekkel jutottak el idáig, illetve az ő bajnokságuk erősebb, mint a miénk.

De nekünk is van tapasztalatunk, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni az esélyeinkből. Egy kiegyensúlyozott csapat ellen fogunk játszani, amelynek minden poszton vannak minőségi játékosai. Ha már idáig eljutottunk, akkor a célunk nem kevesebb, mint a továbbjutás – folytatta az azeriek mestere, aki megjegyezte, hogy nem támogatja a bajnoki meccsek elhalasztását a BL-selejtezők miatt. – A szövetség megkérdezte, hogy el akarjuk-e halasztani az első fordulós bajnokinkat (a Qarabag szombaton a Sabailt fogadja – a szerk.), de mi nem nyújtottunk be kérelmet. Vannak játékosaink, akikkel kapcsolatban amúgy is szeretnénk, ha több tapasztalatot szereznének, de persze nem jó, hogy vannak sérült játékosaink, azonban a futball egy küzdelmes játék. A Bajnokok Ligája terhelése óriási, több energiát veszítesz, mint más versenyeken, hiszen nagyobb érzelmek uralkodnak a játékosokon.

Olvastad már?
Csercseszov: "Meglátjuk, mennyire lesznek bátrak a Qarabag játékosai" - a Fradi-edző a Puskás ellen hiányzó Boliról is beszélt
Sztanyiszlav Csercseszov szerint nem lehet kijelenteni, hogy ki a párharc favoritja. Tokmac úgy érzi, nem számít, hogy lesznek hiányzói az ellenfélnek, nem ez fog dönteni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz