BL: Magyar robbanás és alázás, Attilát gyalázó Slovan-üzenet, elmaradt Fradi-piros - szlovák lapszemle

Ezt írják a szlovák lapok, miután a Slovan Bratislava 4-1-re kikapott szerdán a Ferencváros elleni második Bajnokok Ligája-selejtezőn. Lapszemle.
Dudás Gábor 2022. július 28., csütörtök 14:30
Ezt írják a szlovák lapok, miután a Slovan Bratislava 4-1-re kikapott szerdán a Ferencváros elleni második Bajnokok Ligája-selejtezőn. Lapszemle.
Szerző: Dudás Gábor 2022. július 28., csütörtök 14:30

A sport.aktuality.sk azt írja, hogy "a Ferencváros meghódította a Téglamezőt és megalázta a Slovant". Kiemelik, hogy a magyar bajnok játékosai egyenesen a gyepen fotózkodtak örömükben egymással és a szurkolóikkal.

A sport.sk pozsonyi bánatot emleget és kiemelik, hogy a Slovan voltaképp már a szünet előtt sokat rontott továbbjutási esélyein.

A Pravda véget ért BL-álmokról, illetve arról ír, hogy bár esélyük volt rá, a hazaiak 1-2 után nem tudták kihasználni a váratlanul jött szépítő góljuk adta lélektani előnyüket.

A Novy Cas szerint a Ferencváros "örömbombát" robbantott Pozsonyban 4-1-s győzelmével. Megjegyzik, hogy a Slovannak volt esélye a párharcban maradásra 0-1 és 1-2 után is, de a magyar bajnok veszélyesebb és hatékonyabb volt a kapu előtt. Különösen a végén, amikor percek alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését.

- Csalódottak vagyunk. Mindannyian reméltük, hogy az 1-2 után fordítani tudunk, de nem sikerült. Fel kell emelnünk a fejünket, és hinnünk kell abban, hogy még bejutunk valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe - idézik a Slovan gólt szerző csapatkapitányát, a szlovák-argentin Vernon de Marcót. 

A lap kitért a korán lecserélt Jurij Medvegyev esetére is: a cseh jobbhátvédet már a meccs elején le kellett cserélni, miután megsérült az Eidar Civiccsel történt összecsapását követően. A bekknek valószínűleg agyrázkódása volt és egy időre elvesztette az eszméletét is edzője, Vladimír Weiss elmondása szerint. A portál szerint meglepő volt, hogy nem kapott emiatt akár piros lapot is az FTC bosnyák ballbakkje, hiába tiltakoztak a hazai szurkolók és a játékosok is az olasz bírónál.

Mindeközben arról is beszámolnak, hogy a Pozsony egyik bejáratánál lévő felüljárón egy hatalmas felirat áll, amelyet a szlovák csapat ultrái feszítettek ki: "Attila, a Hun meleg volt" - ezzel a transzparenssel szidalmazták a magyar történelem egyik legnagyobb személyiségét, a Hun Birodalom egykori uralkodóját. A lap szerint a felirat "ellentmondásos" és ezzel "üdvözölte" a Ferencváros drukkereit a fővárosban a hazai keménymag.

Az SME is foglalkozik Medvegyevvel és Civic szerintük is elmaradt kiállításával, mondván szerintük a bosnyákon is látszott, hogy tart attól, hogy megkapja a piros lapot belépőjéért. A portál magáról a meccsről azt írja, hogy a szlovák bajnok nem igazán, maximum csak időszakosan tudta tartani a Fradi tempóját és vereségével máris elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától.

Olvastad már?
Slovan-Fradi: "Úgy készültem a meccsre, hogy 100 százalék, hogy kiállítanak" - így látták a játékosok a BL-csatát
Négy játékos is nyilatkozott a Slovan-FTC Bajnokok Ligája-selejtező (1-4) után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz