Fotó: sport1.de

"Az EL-ben könnyebb meglepni minket, mint a Bundesligában" - három Fradi-játékost emelt ki a Leverkusen edzője

Gerardo Seoane szerint nem számít a két csapat értéke közötti különbség, ezt a keddi Young Boys-Manchester United BL-meccs is megmutatta.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 15., szerda 13:46
Fotó: sport1.de
Gerardo Seoane szerint nem számít a két csapat értéke közötti különbség, ezt a keddi Young Boys-Manchester United BL-meccs is megmutatta.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 15., szerda 13:46

A Bayer Leverkusen-Ferencváros Európa Liga-mérkőzés előtt megtartotta sajtótájékoztatóját a német csapat, amelyet Gerardo Seoane vezetőedző mellett a 13-szoros német válogatott védő, Jonathan Tah képviselt.

A svájci és spanyol állampolgársággal is rendelkező szakember elmondta, tudják, hogy mivel jár az első hely megszerzése a csoportban, nagyon fontos lenne ezt elérniük, de mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálnak, nem szeretnének ennyire előrenézni.

– Akik a válogatott szünetről később jöttek vissza, már ők is együtt edzettek csapattal, 100 %-os állapotban vannak. Mivel a Borussia Dormund egy nagyobb kvalitású csapat, mint a Ferencváros, ezért az a meccs sokkal többet vett ki a játékosokból, de sikerült felkészülnünk. Megpróbáljuk a holnapi nap folyamán minél többet birtokolni a labdát és hátraszorítani a Fradit. Szeretnénk nyomás alá helyezni a magyar csapatot, amelynek vannak gyors játékosai, akik ugyanúgy vissza tudnak segíteni a védekezésbe, ezt szeretnénk megakadályozni. Egyelőre nincsenek titkaink, Jonathan Tahnak nagyon fontos szerepe van a csapatban és valószínű, hogy holnap is pályára lép, mert ő van a legjobb formában. Nincs szükség arra, hogy nagyon rotáljunk, még nem túl fáradtak a játékosok, mindenki jó állapotban van. Nagy öröm számunkra, hogy játszhatunk a nemzetközi porondon, nagyon motiváltak vagyunk. A Bundesliga-csapatokat jobban ismerjük, ezért az európai kupákban könnyebb meglepni minket, sokkal részletesebben fel kell készülni a találkozókra. A csütörtöki meccsen a végkimenetelre nem lesz befolyása a csapatok értékeinek, ezt a keddi Young Boys-Manchester United BL-mérkőzés is megmutatta, mindenki megverhet mindenkit. Természetesen jobbak akarunk lenni a Ferencvárosnál, az a célunk, hogy fókuszáltan játsszunk, azon leszünk, hogy nyerjünk és csakis az aznapi teljesítmény fog számítani.

Korábban a Ferencvárost a BL-playoffban kiejtő Young Boysnál is tevékenykedett Seoane, de elmondta, hogy nem beszéltem senkivel a svájci klubból a Fradival kapcsolatban, ők maguk térképezték fel a zöld-fehérek játékát, ezt fogják használni.

– Nem tudom pontosan az összes Ferencváros-játékos nevét, de felhívtam a figyelmet a támadósorra. Ismerjük Róbert Makot, mert játszott a Bundesligában, Tokmac nagyon jól vissza tud állni a védekezésben, oldalt pedig Uzuni mindenre készen áll - rájuk hívtam fel a figyelmet. 

A német válogatott védő kevesebb kérdést kapott a sajtótájékoztatón.

– Elhoztunk minden pozitívumot a Dortmund elleni hétvégi találkozóról, de természetesen a hibákat ki kell javítanunk, az a mérkőzés azonban már a múlt, most a csütörtöki találkozóra koncentrálunk és nagyon örülök, hogy az Európa Ligában játszhatunk. Nagyon érdekes mérkőzéseknek nézünk elébe, de a fókusz egyelőre csak a Ferencváros elleni találkozón van, nagyon fontos, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és minél jobb eredményt érjünk el – nyilatkozta Tah.

Olvastad már?
Fradi: "Nem lenne profi tőlünk, ha csak az ilyen kvalitású csapatok ellen készülnénk fel" - két kulcsjátékosára nem számíthat Stöger
A Bayer Leverkusen ellen kezdi meg szereplését a Ferencváros az Európa Ligában. A csütörtöki csoportmérkőzést megelőző napon pedig a szokásoknak megfelelően Peter Stöger vezetőedző sajtótájékoztatót tartott. Az eseményen a csapat középpályása, Vécsei Bálint is részt vett.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz