A volt FIFA-bíró szerint a Fradi BL-kiesésében a játékvezető és a VAR is "bűnös": "Óriásit hibáztak"

Szabó Zsolt szerint egy esetben az asszisztens, egy esetben pedig a játékvezető látta rosszul az esetet, a VAR azonban egyiknél sem segítette ki őket.
Budai László 2022. augusztus 11., csütörtök 12:20
Szabó Zsolt szerint egy esetben az asszisztens, egy esetben pedig a játékvezető látta rosszul az esetet, a VAR azonban egyiknél sem segítette ki őket.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 11., csütörtök 12:20

A Fradi kedd este 3-1-es vereséget szenvedett a Qarabagtól a Bajnokok Ligája-selejtezők harmadik körének visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól, és az Európa Liga-playoffban folytatja. Az összecsapás sok eleméről szó esett már a vereség után, most Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető beszélt arról, hogy véleménye szerint a bíráskodás sem segítette a mérkőzésen korán összeszedett hátrány ledolgozásáért küzdő zöld-fehéreket.

Szabó Zsolt szerint ugyanis Carlos del Cerro Grande két esetben is nagyot hibázott.

Az első hiba

- Az 54. percben a Qarabag kapusa előre vágta a labdát, amelyre Vécsei és a 20-as számú Kady egyszerre ugrott fel, ugyanakkor jól látható, hogy nem ért egyik játékos sem a labdához, majd ezt követően Ibrahima Wadji lefejelte a labdát Kadynak, aki az alapvonalig vezette azt, és a beadást Wadji a hálóba juttatta.

Az esetnél óriásit hibázott az asszisztens, mert nem vette észre, hogy amikor a kapus előre rúgta a labdát, akkor a későbbi gólszerző nyilvánvaló leshelyzetben volt (a fű csíkozása minden kétséget kizár), és mivel a Vécsei-Kady páros közül senki nem ért a labdához, így Wadji leshelyzetét büntetni kellett volna.

- A VAR-nak minden gólt meg kell vizsgálni, és bizony ebben az esetben ők is nagyot hibáztak, hogy nem vették észre a nyilvánvaló leshelyzetet - mondta Szabó Zsolt.

A második hiba

- A játékvezető (és újfent a VAR) is kivette a részét a hibákból, hiszen a 95. percben Mmaee eltolta a labdát Romao mellett, a védő a labdához nem ért, de bal térdével a Fradi csatárának jobb térdét megrúgta a büntetőterületen belül. A játékvezető azonnal jelezte, hogy megítélése szerint ez nem szabálytalan. Ezt követően megszakította a játékot, és jelezte, hogy a mérkőzésnek vége lesz, de megvárja a VAR véleményét az esetről.

- Az elemzést nagyon hamar lezárta a VAR (alig 30 másodperc alatt) és ezután a játékvezető lefújta a mérkőzést. Nyilvánvaló, hogy ennyi idő alatt nem lehet megtekinteni az összes kamerafelvételt, így kijelenthető, hogy a VAR itt is nagyot hibázott az esetnél.

Olvastad már?
Az írek már készülnek a Fradira: "Félelmetes ellenfél lesz, de a Shamrock biztos nem fog megijedni"
Az írek menedzsere szerint ők akkor tudják a legjobb teljesítményüket nyújtani, amikor félnek a kieséstől.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz