"A halál elől menekültek meg" - a Fradi segítségével jutott ki Ukrajnából a Sahtar szakmai stábja

Filmbe illő módon, kalandos körülmények között jutott Budapestre a Fradi segítségével a Sahtar Donyeck labdarúgócsapatának szakmai stábja a háború által sújtott Ukrajnából. Az evakuálásban az FTC segített az edzőknek és kísérőiknek, akik a magyar fővárosból repültek haza Olaszországba.
Csakfoci Admin 2022. március 1., kedd 12:42
Filmbe illő módon, kalandos körülmények között jutott Budapestre a Fradi segítségével a Sahtar Donyeck labdarúgócsapatának szakmai stábja a háború által sújtott Ukrajnából. Az evakuálásban az FTC segített az edzőknek és kísérőiknek, akik a magyar fővárosból repültek haza Olaszországba.
Szerző: Csakfoci Admin 2022. március 1., kedd 12:42

A Fradi vezetői hétfő hajnalban a klub buszát küldték a záhonyi határátkelőhöz.

- Vasárnap az esti órákban Darijo Srna, az ukránok egykori hátvédje vette fel a kapcsolatot velem. Kérte, hogy segítsünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a Sahtar teljes edzői stábját ki tudja menekíteni Ukrajnából. Sok ember munkája kellett, de sikerült megszerveznünk a menekítést - mondta Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója a Blikknek. - Persze az átjutás sem ment egyszerűen. A mi buszunk már hajnalban, háromnegyed négyre ott volt, de több mint négy óráig tartott, hogy az ukrán oldalról beléphessenek. Végül reggel nyolc után érkeztek át a határon Csapnál. Tizenketten jöttek, köztük két hölgy. Végtelenül hálásak voltak nekünk, örültek, hogy megmenekültek a pokolból.

A Fradi saját csapatbuszát és sofőrjét küldte a Sahtar edzői stábjáért.

- Talán rossz hasonlat, de olyan felszabadult volt a mosolyuk, mikor meglátták a buszt, mint az, aki megtudja, hogy téves volt az orvosi diagnózis a halálos kórról. Úgy érezhették, valóban a halál elől menekültek meg. Csak nyolc kisebb táska volt náluk. Felszálltak a buszra, aztán fáradtan dőltek le pihenni - mesélte a napilapnak a Ferencváros sofőrje.

A Fradi busza hétfő dél körül ért Ferihegyre. Az olasz Roberto De Zerbi által vezetett edzői stáb a budapesti reptérről jelentkezett be a Sahtar Twitter-oldalán.

- Kénytelenek voltunk eljönni a súlyosbodó helyzet miatt. Remélem, hogy minél hamarabb visszatérhetünk a szeretteinkhez. Kitartást az Ukrajnában lévőknek - írta a közösségi oldalon a szakember.

A klub nem sokkal későbbi bejegyzésében arról számolt be, hogy az együttes brazil játékosai és családjuk is elhagyták Ukrajnát, és jelenleg Romániában vannak.

Olvastad már?
Uzuni utódja kalandos úton jutott el a Fradiba: "Közel sem volt biztos, hogy kaptam volna egy ilyen jó ajánlatot"
Carlos Auzqui néhány hete igazolt a Ferencvároshoz. A harmincéves szélső hazája egyik rádiójának nyilatkozva elmondta, lett volna lehetősége a River Plate-nél maradni, de úgy érezte, a korából fakadóan a Fradihoz hasonló ajánlatot nem kapott volna, így a váltás mellett döntött.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz