A Fradinak fontosabb az NB I, mint az Európa Liga: "Nem elsődleges cél, hogy továbbjussunk"

Lovrencsics Gergő és Botka Endre egyetért abban, hogy a Ferencváros számára fontosabb a bajnoki cím megszerzése az EL-továbbjutásnál.
Dudás Gábor 2019. november 5., kedd 17:55
Lovrencsics Gergő és Botka Endre egyetért abban, hogy a Ferencváros számára fontosabb a bajnoki cím megszerzése az EL-továbbjutásnál.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 5., kedd 17:55

Azt ugyanakkor mindkét Fradi-játékos kiemelte, hogy az idei EL-sikerért ettől függetlenül mindent megtesznek a zöld-fehér labdarúgók.

- Ha bajnok vagy, akkor két lehetőséged van az európai kupában szerepelni. Ezt sajnos most is bebizonyítottuk, amikor a BL-ből a Dinamo Zagreb ellen kiestünk, majd az Európa Ligában kaptunk még egy lehetőséget. Tapasztalatot kell szereznünk ebben a fél évben, ha ez egy továbbjutással párosul, akkor nagyon fogunk örülni, ezért mindent igyekszünk is megtenni, viszont nem az az elsődleges cél, hogy nekünk most mindenképp tovább kell jutni. A bajnokság szerintem fontosabb – nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport24-nek Lovrencsics Gergő, az FTC csapatkapitánya.

- Nem mondanám, hogy az Európa Liga befolyásolja a bajnokságot. Nyilván százszázalékosan fókuszálunk a bajnokságra, meg ugye az Európa Ligára is, de számunkra a legfontosabb jelenleg a bajnokság – erősítette meg Lovrencsics szavait Botka Endre. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tennének meg mindent az EL-továbbjutásért a játékosok. - Szerintem bármelyik játékost megkérdeznétek, mindenki azt szeretné, hogy továbbjussunk, és minél több pontot szerezzünk. Én azt gondolom, hogy erre meg is van az esély – jegyezte meg Botka.

Olvastad már?
EL: Trolltámadás érte a Ludogorec-Fradi bíróját – minden a csoportkörről itt!
15 év után szerepel a Ferencváros az Európa Liga csoportkörében. A mérkőzésekre való hangolódásból mi is igyekezzük kivenni a részünket.
Elolvasom

Az ugyancsak megkérdezett brazil Isael viszont nagyon szeretne EL-sikereket is elérni a Fradival.

- Keményen küzdünk azért, hogy továbbjussunk a csoportból, erre most meg is van a lehetőségünk, közben pedig a magyar bajnoki aranyat is meg akarjuk nyerni. Aki nagycsapatban szerepel, tudja, hogy lehetőleg minden meccset meg kell nyerni az első helyért a bajnokságban; ezért sem a legjobb eredmény hazai pályán a legutóbbi, Mezőkövesd elleni döntetlen. A Moszkva ellen pedig, ezúttal vendéglátóként, nagy esélyünk van arra, hogy ismét nyerjünk – fogalmazott Isael.

A játékosok viszont egyre fáradtabbak, az FTC 20 napon belül ugyanis a hatodik meccsére készül. Nem sok idejük van tehát lazítani mostanság a Ferencváros labdarúgóinak, aki pedig bekerült Marco Rossi keretébe, az a csütörtöki Fradi-CSZKA találkozó utáni válogatott szünetben sem pihenhet. Közéjük tartozik Lovrencsics Gergő is.

- Volt már tapasztalatom ilyenben még Lengyelországban, hogy ugyanilyen fél évem volt, amikor bejutottunk a csapattal az Európa Ligába, tehát tapasztalatból tudom, hogy itt most a pihenésen, alváson van a fő hangsúly. Nem is igazán az edzéseken, mert nagyon nem tudsz edzeni, hogy ha minden mérkőzésen játszol, mert frissnek kell, vagy inkább frissnek kellene lenni, de ez nagyon nehéz, ha fél éven keresztül szerda-szombatot játszunk - tette hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz