Fotó: fradi.hu

"A Fradi nem olyan csapat, amely lehengerli az ellenfeleket" - bármikor visszatérne a klub korábbi szlovák támadója

Michal Skvarka beszélt a Fradi-Slovan párharc odavágójának tanulságairól, Vladimir Weiss húzásairól és a Fradihoz fűződő viszonyáról.
Nyikes Zoltán 2022. július 27., szerda 8:42
Fotó: fradi.hu
Michal Skvarka beszélt a Fradi-Slovan párharc odavágójának tanulságairól, Vladimir Weiss húzásairól és a Fradihoz fűződő viszonyáról.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 27., szerda 8:42

Múlt héten a helyszínen tekintette meg a Ferencváros-Slovan BL-selejtezőt a zöld-fehérek korábbi szlovák játékosa, Michal Skvarka, aki összességében azt kapta, amire számított.

– Teljesen mást vártam a Slovantól, mint a Batumi elleni első selejtezőkörben. Azt vártam, hogy döntetlen vagy egygólos különbség lesz a csapatok között, az elvárásaim tehát többé-kevésbé teljesültek. Két topcsapat találkozott minőségi játékosokkal – idézi a 29 éves középpályást a sport.sk, amely azt is felvetette, sokan arra számítottak, hogy a Fradinak sok gólszerzési lehetősége lesz, de a gólt leszámítva inkább csak rögzített szituációkból és távoli lövésekből veszélyeztetett.  Nem mondanám, hogy ez teljes sokk volt számomra, a Ferencváros már régóta így játszik.

Nem olyan csapat, amely kifejezetten lehengerli az ellenfeleket, inkább mindig kivárja a lehetőségeit, amelyeket a csapat erős egyéniségei ki tudnak használni. Azt hittem, hogy az első góllal a hazaiak még agresszívebbek lesznek és több lehetőséget alakítanak ki, de inkább az ellenkezője történt.

- A Slovan egyre-másra jutott kiélezett helyzetekbe, és ezek közül kettőt ki is használt.

A portál azt is felvetette Skvarkának, hogy több szakértő szerint a Slovan győzelme annak is köszönhető, hogy Vladimir Weiss vezetőedző felülmúlta kollégáját, Sztanyiszlav Csercseszovot.

– Nem tudom, hogy ezt így kijelenteném-e. Viszont kétségtelen, hogy Vladimir Weiss igazán nagyszerű taktikai húzásokat mutatott be. De ki más, ha nem ő? Egy hatalmas tapasztalattal rendelkező edző – folytatta Skvarka, aki elárulta, hogy legfőképp Eldar Civiccsel tartja a kapcsolatot a Fradiból, a találkozó előtt és után is váltottak néhány szót. – Civic azt mondta nekem, hogy a Slovannak remek csapata van, elismerte az ellenfél minőségét.

Egyszerűen csak meglepődött, hogy a Slovan az erejéhez képest mekkora gödörben volt.

- Látszott, hogy jól felkészültek a pozsonyiak, gyors ellentámadásokból indultak meg hátulról, és ezek közül sok ígéretes volt. A visszavágó mindkét csapat számára nehéz lesz, még minden nyitott.

Skvarka aztán arra is kitért, hogy nagyon jó érzés volt számára visszatérni a Groupama Arénába, szereti a Ferencvárost és a klubnál dolgozó embereket.

– Szeretettel emlékszem vissza a Fradira, ez pedig azoknak az embereknek köszönhető, akik a klubban dolgoznak. Mindenki tisztességes és közvetlen volt, senki nem csinált semmit a hátam mögött. Mindenkire nagyon szívesen emlékszem vissza, a takarítónőkön át az elnökig, Kubatov Gáborig. A Ferencváros munkatársainak hozzáállása nagyon emlékeztetett arra, amivel a Zsolnán töltött időszakom alatt találkoztam. Lehet, hogy tévedek, de úgy éreztem, hogy a Ferencváros egész Magyarországon népszerű – mondta Michal Skvarka.

A szlovák játékost a portál arról is megkérdezte, visszatérne-e még valaha a Ferencvároshoz? Az egyértelmű kérdésre egyértelmű választ adott: "Nem fogok hazudni, egyértelműen igen" – mondta Skvarka, aki jelenleg szabadon igazolható, és elmondása szerint légiósként folytatja majd a pályafutását.

Olvastad már?
Az NB I-ből is hívták, de az NB III-at választotta a 22-szeres válogatott védő: “A fiatalok picit tartottak tőlem”
Az NB III-ban is komoly céljai vannak a DEAC friss igazolásának, Korhut Mihálynak, aki elmondta, miért döntött a harmadosztályú csapat mellett.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz