A Fradi már abban is visszaesett, amiben a legjobb volt

Tavasszal közepes lett a zöld-fehér csapat top-statisztikájában.
Budai László 2017. április 10., hétfő 18:18
Tavasszal közepes lett a zöld-fehér csapat top-statisztikájában.
Szerző: Budai László 2017. április 10., hétfő 18:18

A Diósgyőr ellen is visszaköszönt az, amivel az utóbbi hetekben többször is meg kellett már küzdenie a Ferencvárosnak, azaz egy gyengébb és a rivális vezetésével véget ért első félidőt követően kellett az eredmény után futnia.

Ez a DVTK ellen „félig” sikerült is, hiszen a döntetlent legalább megszerezte az FTC, de például a Honvéd ellen ez már nem jött össze a zöldeknek, az elveszített első félidő (1-2) egyben a végeredményt is jelentette a Bozsik-stadionban. Mindehhez hozzávehetjük, hogy a diósgyőriek elleni első MK-meccsen is hátrányban fordult a Doll-csapat, a visszavágón pedig ugyan 0-0 volt 45 perc után az állás, de feltűnően veszélytelenül játszott a Ferencváros a szünet előtt.

 

A tendencia azért is érdekes, mert egyébként a bajnoki címvédő egészen áprilisig a legjobb első félidei csapatnak számított a mezőnyben, ha a találkozók csak 45 percig tartanának, a Fradi vezette volna az NB I tabelláját. Ebben a hónapban viszont a Videoton a zöldek elé került.

Összességében 25 NB I-es meccsen a IX. kerületiek 11 győzelemmel, 8 döntetlennel és 6 „vereséggel” állnak a félidők alapján, de tavasszal ez a mérlegük a bajnokságban csak 2-2-2.

AZ FTC TAVASZI FÉLIDEI EREDMÉNYEI AZ NB I-BEN

Loki: 0-0

Vidi: 0-0

Újpest: 1-0

Haladás: 3-0

Honvéd: 1-2

Diósgyőr: 0-1

Az egész NB I-et figyelembe véve a Videoton és a Ferencváros mögött egyébként meglepetésre az Újpest a legjobb első félidei csapat, a lilák 10 alkalommal is vezettek a szünetben, de 6-szor végül csak döntetlenre végeztek, egyszer pedig ki is kaptak így.

A Diósgyőr és a Mezőkövesd mondhatja el magáról egyelőre, hogy az NB I legrosszabbul kezdő csapatai az övék.

A Fradi hiába nem kért Kassaiból, újra megkapta - bíróküldés

AZ NB I FÉLIDEI TABELLÁJA

 

Címkék: #magyar foci #NB I #FTC
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz