A Fradi két ghánait vár januárban - gyorsak és fiatalok

A téli felkészülési időszak elején csatlakozhatnak a zöld-fehérekhez a próbajátékra érkező ghánai fiatalok.
Budai László 2016. december 9., péntek 11:05
A téli felkészülési időszak elején csatlakozhatnak a zöld-fehérekhez a próbajátékra érkező ghánai fiatalok.
Szerző: Budai László 2016. december 9., péntek 11:05

Információink szerint két ghánai játékost kísér komolyabb figyelemmel a bajnoki címvédő Ferencváros, mindketten 21 éven aluliak. Őket januárban várja majd a klub próbajátékra, már a felkészülés elején csatlakozhatnak Thomas Doll keretéhez, azt követően dől el, komolyabban számolnak-e velük.

A ghánai vonal felerősödése várható volt, hiszen pár hete mindezt előrevetítette Ralf Zumdick látogatása az afrikai országban. Akkor sokan azt hitték, ő lesz a ghánai válogatott új irányítója, de az FTC másodedzője azért járt az afrikai országban, hogy tehetséges játékosokat figyeljen meg. Úgy tűnik, két labdarúgón meg is akadt a szeme látogatása során, korábban egyébként úgy fogalmazott, hogy van esély egy kivételes képességű tehetség megszerzésére. Zumdick pár éve az Asante Kotokót és a ghánai válogatottat is irányította, így jól ismeri az ottani bázist.

A Fradi elsősorban olyan labdarúgókat kereshet Ghánában, akik fiatalok, tehetségesek, az FTC-nél tovább fejlődhetnek. Zumdick pár hete 16 és 21 év közötti játékosokat nézett meg személyesen. Az új játékosoktól elsősorban azt várhatják, hogy sebességben erősítsék az együttest, ugyanis Thomas Doll is azt emelte ki az FTC csütörtöki sajtóóráján, hogy a csapat jelenlegi játékából hiányzik a lendület. A két ghánai labdarúgóval azt az utat járnák, amit sikerült Muhamed Besic és Somalia esetében. Mindketten fiatalon kerültek a Ferencvárosba, ott meghatározó labdarúgó vált belőlük, és később igen jó áron sikerült értékesíteni őket – a bosnyák labdarúgó a Premier League-ben szereplő Evertonba, a brazil játékos a francia élvonalbeli Toulouse-ba igazolt.

A két ghánai érkezésével fiatalodna is a csapat, amire már csak azért is szükség lehet, mert Leandro, Gera Zoltán vagy Hajnal Tamás személyében több poszton is rutinos labdarúgók számítanak alapembernek, ráadásul a télen a Legia Varsóba szerződő Nagy Dominik személyében egy fiatallal ismét kevesebb lesz a zöld-fehéreknél.

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz