A Fradi egyik legjobbja megegyezett a Vidivel – reagált az FTC vezérigazgatója

Az ötszörös ukrán válogatott szélső a Ferencváros alapembere volt a most futó szezonban, Orosz Pál vezérigazgató elmondása szerint azonban hiába akarta végleg megtartani a fővárosi csapat a Sahtar kölcsönjátékosát, a Mol Vidi FC ajánlatával nem tudtak versenyezni.
Nyikes Zoltán 2019. május 4., szombat 13:01
Az ötszörös ukrán válogatott szélső a Ferencváros alapembere volt a most futó szezonban, Orosz Pál vezérigazgató elmondása szerint azonban hiába akarta végleg megtartani a fővárosi csapat a Sahtar kölcsönjátékosát, a Mol Vidi FC ajánlatával nem tudtak versenyezni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. május 4., szombat 13:01

Szombat délelőtt írta meg a 24.hu, hogy a Mol Vidi FC mindenben megállapodott a Sahtar Doneckkel és a Ferencvárosban jelenleg kölcsönben szereplő Ivan Petrjakkal is, így a szélső a következő szezontól a fehérváriaknál folytatja a pályafutását.

Mivel az elmúlt időszakban olyan hírekről lehetett hallani, hogy az FTC is szeretné megszerezni az ukrán szélsőt, és ezért lépéseket is tett, honlapunk a megjelent hírek és a kialakult helyzet kapcsán megkérdezte az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját, Orosz Pált arról, hol tartanak az ő egyeztetéseik Petrjakkal. A klubvezető részletesen beszélt az ügyről.

– Hónapok óta tárgyalásban állt a klubvezetés Hajnal Tamás vezetésével a Sahtar Doneckkel, folyamatosan mentek az egyeztetések, és révbe is értünk, hiszen a pénteki nap folyamán Tamás jelezte, hogy sikerült is szóban megállapodnunk az ukrán klubbal Petrjak átigazolásának pontos részleteiről – kezdte a csakfoci.hu-nak a vezérigazgató. – Természetesen a játékossal és a menedzsmentjével is folyamatosan egyeztettünk a személyes feltételeiről,

ők azonban nyíltan azt mondták nekünk, hogy a Vidi jóval magasabb fizetést kínált neki havonta.

Azt is megtudtuk, hogy Petrjak ezt az ajánlatot a Fradi-Vidi bajnoki mérkőzés előtt kapta meg a fehérváriaktól. Bár mi is elmentünk a lehetőségeinket tekintve addig, ameddig tudtunk, de Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni.

Időközben pedig a honlapunk is úgy értesült, hogy az ukrán játékos mindenben meg is állapodott a Mol Vidi FC-vel, így a szélső a fehérváriaknál folytatja pályafutását.

Az ötszörös ukrán válogatott játékos tavaly nyáron érkezett a Sahtartól egy évre kölcsönben a Ferencvároshoz, amelynél az eddigi 28 NB I-es fellépésén hat gólt lőtt és tizenegy gólpasszt adott, míg a Magyar Kupában egy assziszttal zárt.

Olvastad már?
Fradi: „Abszolút reális cél az EL-csoportkör” – két-három új erősítés érkezhet a nyáron
Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál elmondta, stabil játékoskerete van a Fradinak, mutatja ezt a most elért eredmény is, de várható változás a keretben. A vezető szerint az EL-csoportkörhöz megvan a költségvetés, a BL-főtáblához ennek az ötszöröse kellene.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Novothny aláírt
Marad a Ruch Chorzów játékosa a magyar csatár, aki azonban jövőre már nem az élvonalban, hanem a másodosztályban játszik a csapattal.
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Tovább az összes átigazoláshoz