A Fradi edzője: "Bírói hibák sújtanak minket, nem tudni, hol tört meg a csapat"

A Ferencváros másodedzője szerint a játékosok már tűkön ülnek és szeretnék kijavítani a Honvéd elleni hibát, amely találkozó után egy felhívással a végsőkig elmentek a számukra döntően befolyásoló játékvezetői hibák kimutatásában. Máté Csaba a közelgő nyári átigazolási időszak történéseiről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Csakfoci Admin 2018. május 24., csütörtök 19:37
A Ferencváros másodedzője szerint a játékosok már tűkön ülnek és szeretnék kijavítani a Honvéd elleni hibát, amely találkozó után egy felhívással a végsőkig elmentek a számukra döntően befolyásoló játékvezetői hibák kimutatásában. Máté Csaba a közelgő nyári átigazolási időszak történéseiről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. május 24., csütörtök 19:37

Mindenki várja a hétvégét, a játékosok szeretnék kijavítani azt, amit elrontottak. Tisztában vagyunk vele, hogy már nem a mi kezünkben van a sorsunk. Innentől kezdve nem elég, hogy megteszünk mindent és eredményesen szerepelünk, hanem kell az is, hogy a Videoton botoljon – kezdte Máté Csaba a csakfoci.hu-nak – Igazán nagy vízválasztó lett volna a Videoton elleni idegenbeli meccs, hiszen egy esetleges győzelem esetén négy pontra megléphettünk volna, és ez a fehérváriakat hozhatta volna lélektani hátrányba. Természetesen utána is voltak lehetőségeink, hogy meglépjünk, vezettük is a tabellát, de így utólag nehéz egy meccsre kihegyezni, hol tört meg a csapat.

A Fradi a napokban egy videós összeállítással tiltakozott a bírói ítéletek miatt, amire a másodedző reagált.

A klub részéről jól lekommunikálva, egy olyan felhívást indítványoztunk, amelyek igenis figyelmet érdemelnek.

Ha ezek a hibák a bajnokságban eloszlanak, akkor nagy valószínűséggel senki sem foglalkozna vele. Ám így, hogy egymás után minden idegenbeli meccsen éreztük, hogy bírói hibák sújtanak minket, nehezen tudjuk elviselni, és ezáltal rosszul érezzük magunkat a bőrünkben.

Külföldi sajtóhírek szerint a Ferencváros edzője, Thomas Doll játékosokat figyelt Bulgáriában, és Szerbiában is. Máté elmondása szerint ezeknek a híreknek még nincs konkrét valóságalapjuk.

Nem vitás, külföldön is informálódnak jobbról balra, de van olyan, amikor megvezetik őket. Ha az átigazolások realizálódnak, hogy melyik volt kacsa, melyiknek volt tényleges igazságtartalma, akkor tudunk előrébb lenni az ügyben.

A zöld-fehéreknél téma Pedroso esetleges távozása, akit három klub is szeretne megszerezni. Mellette a téli átigazolási időszakhoz hasonlóan, Joseph Paintsil neve ismét felmerült, akit belga, valamint angol csapat is szeretne megszerezni.

Pedroso esetében a Fradinak a volt klubjával, történetesen a Figueirensével kell megegyezni. Sok összetevője van, nemcsak szakmai szempontok alapján döntünk, hanem anyagi oldalról is megközelítjük majd ezt a kérdést, mivel átigazolási díjról és fizetésről is beszélünk.

Paintsil már nehezebb dió, hiszen folyamatosan felreppennek vele olyan hírek, hogy kik szeretnék megszerezni. Mindemellett minden egyes meccsen játékosmegfigyelők figyelik árgus szemekkel a teljesítményét, ami az ő esetében egyáltalán nem meglepő.

Biztos, hogy az utolsó két mérkőzésünkön is a tudása legjavával segít minket, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő, az csak a vezetők kezében van.

Végül megkértük Máté Csabát mondjon olyan játékost, akit szerinte nehéz lesz megtartani a nyáron.

Vannak olyan játékosaink, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a szezonban, és érvényes szerződéssel rendelkeznek. A klub fogja eldönteni, hogy ki az, akiért olyan ajánlat érkezik, ami visszautasíthatatlan, és akkor túladunk rajta, vagy kik fogják még a következő években is segíteni a csapatot.

LENKÓ PATRIK

Olvastad már?
MLSZ: Dollt eltiltották és nagyon megbüntették a Fradit
A Ferencváros edzőjét, Thomas Dollt egy mérkőzésre tiltotta el, valamint a csapatot egymillió forintos pénzbüntetéssel sújtotta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtökön.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Kazincbarcika
Varga József
Az NB II-ben 8. Kazincbarcika ajánlatot tett Varga Józsefnek, aki később a klub szakmai munkájában is szerepet kaphatna. A játékos egyelőre nem döntött. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz