A Fradi edzője a BL-visszavágóról: "Nem alkalmas arra a keret, hogy 0-0-ra játsszon - öngyilkosság is lenne"

A győztes gólt szerző ukrán Zubkovval voltak a leginkább elégedettek a Ferencvárosnál az új igazolások közül, az elkövetett hibák számát pedig radikálisan csökkentené a szakmai stáb a visszavágón. Máté Csaba elmondta, hogyan juthat tovább a Fradi.
Dudás Gábor 2019. július 12., péntek 17:50
A győztes gólt szerző ukrán Zubkovval voltak a leginkább elégedettek a Ferencvárosnál az új igazolások közül, az elkövetett hibák számát pedig radikálisan csökkentené a szakmai stáb a visszavágón. Máté Csaba elmondta, hogyan juthat tovább a Fradi.
Szerző: Dudás Gábor 2019. július 12., péntek 17:50

Máté Csaba, a Ferencváros magyar asszisztensedzője nyilatkozott a fradi.hu-nak a bolgár Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-párharcról, amelynek első felvonását nagy csatában nyerte meg hazai pályán az FTC.

A Ludogorec elleni 2-1-s győzelemről

- Nagyon fontos, hogy ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban leszűrjük a megfelelő tapasztalatokat. Vezetünk, de 90 perc még hátravan, ezért azt gondolom, hogy az ellenfél nagy valószínűséggel többet fog vállalni támadásban, mint amit ellenünk Budapesten mutatott. Lehet, hogy a Ludogorec számíthat újabb játékosokra is, hiszen az Afrika Kupán Madagaszkár kiesett, ott is volt válogatott játékosa Anicet személyében. Az látható, hogy túl sok hibát nem szabad elkövetnünk, hiszen ezen a szinten az ellenfelek elég jól kihasználják azokat.

A jövő heti visszavágóról

- A legfontosabb, hogy higgyünk abban, hogy tudunk gólt szerezni, fontos, hogy elhiggyék a játékosok, hogy képesek erre. Ezen kívül a védekezésünknek nagyon zártnak kell lennie, és itt most nem is csak a védőkre gondolok, az egész csapatnak a támadóktól a kapusig bezárólag jó egységet kell alkotnia, hogy a Ludogorec támadójátéka ne találjon réseket rajtunk. Akár egy pontrúgás, egy egyéni hiba is döntő lehet, ezért nagyon fontos lesz a visszavágón, hogy adott esetben az ellenfél hibáiból mi is tudjunk majd profitálni. (...)

Öngyilkosság lenne, ha 0-0-ra játszanánk, de azt gondolom, hogy a mi csapatunk nem is alkalmas erre, a keretünket nem olyan típusú játékosok alkotják, akik türelemmel várják azt az egy esélyt, ami esetleg adódik, közben pedig 90 percen keresztül védekezünk. Természetesen előfordulhat, hogy az ellenfél beszorít minket a kapunk elé és ott védekeznünk kell, de az alapszándék nem az, hogy megszálljuk a kapunkat és arra játsszunk, hogy kihúzzuk 0-0-val.

Az új, vagy visszatérő játékosokról

- Azért "Priskát" nem sorolnám teljesen az újoncok közé, hiszen korábban mind a Groupama Arénában, mint a Fradiban pályára lépett már. Nem volt egyszerű feladata neki sem, hiszen mint minden játékos, ő is egy jó ellenféllel találta szemben magát. Mindegyik játékos tette a dolgát a maga posztján, de talán Zubkov teljesített a legjobban – nemcsak azért, mert gólt szerzett, hanem azért is, mert tényleg mondhatjuk, hogy abszolút az ellenfele fölé nőtt, kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A többieknek a mérkőzésen belül voltak jó és kevésbé jó periódusaik, de valamennyien hasznos tagjai voltak a csapatnak. Bízunk benne, hogy ez a jövőben is így lesz.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz