Fotó: BELGA

Fradi: Nemrég a korábbi Inter-sztárt is lenyűgözte az új igazolás - már Ausztriában csatlakozik Csercseszovékhoz

Az olasz bajnok Radja Nainggolan decemberben beszélt igen elismerően Xavier Mercier játékáról, a Leuven csapatkapitánya a bejelentés után csatlakozhat is az Ausztriában edzőtáborozó Fradi keretéhez.
Budai László 2022. június 7., kedd 12:10
Fotó: BELGA
Az olasz bajnok Radja Nainggolan decemberben beszélt igen elismerően Xavier Mercier játékáról, a Leuven csapatkapitánya a bejelentés után csatlakozhat is az Ausztriában edzőtáborozó Fradi keretéhez.
Szerző: Budai László 2022. június 7., kedd 12:10

Ahogyan azt a csakfoci.hu előre jelezte: aláírt a Ferencvároshoz a belga élvonalbeli OH Leuven francia támadó középpályása, Xavier Mercier. Úgy tudjuk, a futballista rövid időn belül csatlakozik Sztanyiszlav Csercseszov keretéhez, amely vasárnaptól az ausztriai Bad Radkersburgban edzőtáborozik, és készül a következő szezonra.

A játékos kapcsán hazájában kiemelik, hogy nemrégiben a Roma és az Inter korábbi sztárja, a jelenleg a belga első osztályú Antwerpet erősítő Radja Nainggolan is igen jó véleménnyel volt. A szintén középpályásként bevethető Nainggolan elismerte, hogy Antwerpenbe érkezése előtt nem igazán volt tisztában a bajnokság erejével, fél év után viszont már jobban képbe került, és egyetlen játékost ki is tudott emelni.

Az összes ellenfél közül csak egy nyűgözött le: Xavier Mercier. Már hallom, hogy az emberek azt gondolják: a Leuven játékosa? De egyszerűen nagyon jó volt

- dicsérte ellenfelét a 30-szoros belga válogatott, olasz bajnok Nainggolan decemberben.

A támadó középpályásként bevethető Mercier két remek éven van túl az OH Leuven játékosaként: a 2020/21-es szezonban 10 gólig és 15 gólpasszig, a mögöttünk hagyott idényben 3+14-ig jutott, így mindkétszer az egyik legjobb kiszolgálója volt a belga első osztálynak.

Olvastad már?
Megerősítve: A Fradi bejelentette a francia passzkirály érkezését - hivatalos
Igaznak bizonyultak a csakfoci.hu információi: az OH Leuven csapatkapitánya, Xavier Mercier aláírta szerződését a magyar rekordbajnokkal.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz