Fradi: Ennyiért adták el Nagy Dominiket - a háttér

A csakfoci.hu információi szerint komoly összegért értékesítette a Ferencváros Nagy Dominiket, akinek megítélése furcsán változott az elmúlt hónapokban.
Dudás Gábor 2016. szeptember 5., hétfő 9:21
A csakfoci.hu információi szerint komoly összegért értékesítette a Ferencváros Nagy Dominiket, akinek megítélése furcsán változott az elmúlt hónapokban.
Szerző: Dudás Gábor 2016. szeptember 5., hétfő 9:21

 

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, megállapodás köttetett a Ferencváros és a Legia között, hogy amennyiben a lengyelek kifizetik Nagy Dominikért a kialkudott vételárat, úgy télen a támadó középpályás a varsóiaknál folytatja.

Az elmúlt napokban jelentek meg találgatások a fiatal játékos vételáráról, de úgy tudjuk, Nagy ennél jóval komolyabb összegért kelt el. Honlapunk a Legiához közelálló forrásokból úgy értesült, hogy a varsóiak akkor szerezhetik meg majd a játékost, ha több mint 300 millió forintot kifizetnek érte. Egy másik varsói forrásból hasonlóan értesültünk: Nagy Dominik vételára valamivel meghaladja az 1 millió eurót, hosszas egyeztetések után ennyiben állapodtak meg a felek.

{div class:widget-box}{module Lájkolj minket!}{/div}A fiatal játékos helyzete egyébként érdekesen alakult az elmúlt időszakban: úgy tudjuk, télen közel állt ahhoz, hogy máshol folytassa, hiszen akkoriban nem nyújtotta azt, amit a tehetsége alapján tőle vártak. Akkori értesüléseink szerint mindössze egy megkeresés érkezett itthonról, a Puskás Akadémia mintegy 15 millió forintot kínált érte (most tehát nagyjából hússzor ennyiért sikerült eladnia az FTC-nek), de a Fradi vezetése akkor nemet mondott erre, inkább további bizalmat szavaztak neki. Ezt követően sem volt egységes a megítélése, amikor a bizalom jeleként a tavasz elején szerződést hosszabbítottak vele, az nem jelentett egyértelműen jó döntést a szurkolók szemében, akiknek döntő többsége szintén többet várt a sokra hivatott játékostól.

Nagy nyárra viszont magára talált, egyre több lehetőséget kapott, és kezdett magából egyre többet megmutatni. Mint ismert, ősszel még zöld-fehérben játszik majd, a bajnokság nagyobb részét az FTC-nél tölti, azt követően pedig a Legiához igazolhat tavaszra.

Nyerj a magyar válogatott feröeri győzelmével Te is - kattints! 

Mint feljebb is jeleztük, ezt csak abban az esetben történik meg, ha a varsóiak kifizetik az egymillió eurót - forrásaink szerint van olyan záradék is a megállapodásban, hogy amennyiben erre nem kerül sor, és a fiatal játékos marad az FTC-ben, a magyar klubot ún. "fájdalomdíj" illeti meg, amely szintén tízmilliókban mérhető. Nagy Dominik esetében tehát anyagilag rosszul nem járhat a magyar klub.

Átigazolások
Ferencváros
Cho Gue-sung
A dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves válogatott játékosa megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását.
NK Osijek
Kleinheisler László
A héten kapja meg az Eszék szerződéshosszabbítási ajánlatát a válogatott játékos, aki a Dinamo Zagrebnél is képben lehet.
AZ Alkmaar
Kerkez Milos
Akkor gyorsulhatnak fel az események, ha a Benficának nem sikerül megállapodnia Alejandro Grimaldóval.
Tovább az összes átigazoláshoz
Neked ajánljuk