Új korszak az NB I-ben: 8844 nap után egy Dárdai újra gólt szerzett - videó

Közel 25 év után talált be ismét egy Dárdai a hazai élvonalban: a MOL Fehérvár FC szélsője, Palkó ennyi idő után lépett apja nyomdokába.
Dudás Gábor 2021. február 1., hétfő 16:08
Közel 25 év után talált be ismét egy Dárdai a hazai élvonalban: a MOL Fehérvár FC szélsője, Palkó ennyi idő után lépett apja nyomdokába.
Szerző: Dudás Gábor 2021. február 1., hétfő 16:08

1996. november 30-án a BVSC a Vácot fogadta mintegy 200 néző előtt az NB I-ben, a vendégek végül Nagy Tibor góljával megszerezték a győzelmet. Mint kiderült, ez volt a zuglóiak válogatott középpályása, az akkor alig 20 éves Dárdai Pál pályafutása során az utolsó magyar élvonalbeli találkozó: a későbbi szövetségi kapitány szűk két hónappal később már a Hertha játékosának mondhatta magát, hogy aztán 1997 és 2011 között viselje a berliniek mezét.

Az azóta eltelt közel 25 év után 2021. január 23-án ismét egy Dárdai szerepelt az élvonalban. A MOL Fehérvárhoz a télen (épp a Herthától) igazolt Dárdai Palkó - Dárdai Pál legidősebb fia - csereként beállva, a 67. percben lépett pályára az Újpest ellen az első 2021-es fordulóban, folytatva a családi hagyományokat, ráadásul egy kiütéses, 5-0-s győzelemnek lehetett részese.  Ezzel egyébként 8827 nap telt el az utolsó és a legfrissebb Dárdai-siker között az NB I-ben, hiszen Dárdai Pál egy héttel a hazai "búcsúmeccse" előtt (1996. november 23.), a későbbi bajnok MTK ellen volt győztes csapat tagja.

Az újabb Dárdai-gólra pedig még többet kellett várni: az ex-szövetségi kapitány 1996. november 13-án, Siófokon lőtte utolsó NB I-es gólját, méghozzá 11-esből, egy 1-1-re végződött bajnokin. Dárdai Palkó 8844 nap múlva, a Honvéd elleni találkozón (1-2) volt eredményes 2021. január 30-án.

Dárdai Pál utolsó és Palkó első gólja az élvonalban:

A negyedik Dárdai az NB I-ben

Palkó egyébként már a negyedik Dárdai a hazai élvonalban. Nagyapja, idősebb Dárdai Pál (1951-2017) pécsi klubikonként majd 300 NB I-es találkozón játszhatott, de a legendás középpályás bátyja, Dárdai Lajos is pályára léphetett az élvonalban, méghozzá azon az Újpest elleni találkozón, amelyen Dárdai Pál négy gólt szerzett.

Ifjabb Dárdai Pál pedig 1991-ben mutatkozott be az első osztályban, a PMSC és a BVSC színeiben összesen 91 bajnokin lépett pályára. Hozzájuk csatlakozott most az új generácó, a már fehérvári szélső, tovább írva a család NB I-es történetét.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz