"Talán azért büntettek, mert nem akartam hosszabbítani" – így emlékszik vissza Suljic a Vidire

A Videoton korábbi szélsője féléves mellőzöttség után a váltás mellett döntött és télen a lengyel Wisla Krakkó ajánlatát fogadta el. Asmir Suljic úgy érzi a Videoton büntette azért, mert nem hosszabbított, de nem neheztel rájuk.
Csakfoci Admin 2018. június 11., hétfő 15:46
A Videoton korábbi szélsője féléves mellőzöttség után a váltás mellett döntött és télen a lengyel Wisla Krakkó ajánlatát fogadta el. Asmir Suljic úgy érzi a Videoton büntette azért, mert nem hosszabbított, de nem neheztel rájuk.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. június 11., hétfő 15:46

Magyarországon öt csodálatos évet töltöttem el, szinte mindent elértem, amit szerettem volna, többek között a bajnokságot is megnyertem. Azonban a szerződéshosszabbításról nem tudtunk megállapodni a Videotonnal. Voltak lehetőségeim, nemcsak a Wisla tett értem ajánlatot.

A Krakkót választottam, mert a Wisla Lengyelország egyik legnagyobb klubja. Ráadásul a Wisla csodálatos szurkolókkal és történelemmel rendelkezik. Pályafutásom során a legnagyobb magyar és bosnyák klubokban játszhattam.

Úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam a pályafutásomat illetően, és magasabb szintre kerülhetek. Lehetőségem nyílt arra, hogy a helyszínen megtekintsem a Wisla egyik mérkőzését, akkor is meggyőződtem róla, hogy egy nagyszerű klubról van szó – kezdte Asmir Suljic a Gazeta Krakowska-nak. Hozzátette, csalódott, hogy a Vidivel nem tudtak továbbmenetelni nemzetközi szinten.

A Videotonban lehetőségem volt nemzetközi kupában játszani, de a Wisla ebben a tekintetben jóval előrébb jár. A fehérváriakkal nem sikerült a csoportkörbe jutni az európai kupaporondon. remélem, a következő szezonban a wislával harcolni fogunk, hogy ezt elérjük.

Suljic elmondta, hogy a vezetőedző, Joan Carillo személye is döntött a választásban.

Az edző személye az egyik érv volt, hogy a Wislát válasszam. Joan jól ismeri a képességeimet és a bennem rejlő lehetőségeket. Már akkor jó viszonyt ápoltunk egymással, amikor a Videoton edzője volt, de végül távozott a klubtól. Remélem, hogy most is ugyanolyan jól fogunk dolgozni.

A 26 éves középpályás tavasszal nem játszott az NB I-ben, csak a lelátóról figyelhette a mérkőzéseket.

Pályafutásom során sosem voltam hasonló helyzetben. Ilyen pillanatokban az a legfontosabb, hogyan tekintesz a jövőre. Én csak a Wislára összpontosítottam, célokat állítottam fel magam előtt a következő szezonra. Ha azt mondanám, hogy könnyű volt, akkor hazudnék. Mostantól már a nyári felkészülésre összpontosítok.

A Videotonnál más volt a helyzet, a második csapattal edzettem és emellett az egyik edző egyénileg is foglalkozott velem. Talán azért büntettek engem, mert nem akartam meghosszabbítani a szerződésemet a Videotonnál.

De nem érzek haragot irántuk. A Videoton sok mindent megadott nekem, amiért hálás vagyok nekik. Fizikálisan jó állapotban vagyok, de hiányzik a meccsek ritmusa. Mellettem két másik játékos is hasonló helyzetben volt, mint én. A bajnoki cím megnyerésekor mindenkivel közösen ünnepeltem, hiszen a csapattársaimról van szó.

A csapat része voltam, bár tavasszal nem játszottam. A gólommal én is hozzájárultam a Videoton bajnoki címéhez. Ez volt az első aranyérem, amit a magyar bajnokságban szereztem, és emiatt is szerettem volna részt venni az ünneplésen.

Az ex-Videoton játékos elárulta, hogy Budapest is hiányozni fog neki.

Öt évet töltöttem el Magyarországon, ez idő alatt beleszerettem Budapestbe, egy csodálatos város. Hiányozni fog, sok barátom van ott. Mivel már Krakkóban is jártam, így kiderült, hogy ez is szép hely. Úgy gondolom, hogy nem lesz probléma az akklimatizációval.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz