Fotó: www.molfehervarfc.hu

Nikolics: "Furcsa, hogy kesztyűben kell edzenünk" – elárulta, mi számára a legszebb hang

A MOL Fehérvár FC-hez februárban visszatérő Nikolics Nemanja beszélt az NB I-es szezon folytatásáról és a különleges körülményekről is.
Nyikes Zoltán 2020. május 9., szombat 17:41
Fotó: www.molfehervarfc.hu
A MOL Fehérvár FC-hez februárban visszatérő Nikolics Nemanja beszélt az NB I-es szezon folytatásáról és a különleges körülményekről is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 9., szombat 17:41

– Nagyon jó érzés volt újra együtt edzeni a csapattal, találkozni a játékostársakkal és a szakmai stáb tagjaival. Sajnos arra számítani lehetett, hogyha el is kezdhetünk újra közösen edzeni, egyáltalán nem lesz olyan az élet, mint néhány hónappal ezelőtt. Szigorú egészségügyi szabályokat kell betartanunk, nem mehetünk edzések előtt és után az öltözőbe, vagy a masszázs-helyiségbe, amelyek azért fontos közösségi terek voltak eddig a csapat életében.

Az is nagyon furcsa, hogy kesztyűben kell edzenünk. Mindezeket figyelembe véve is boldogok vagyunk, hogy végül folytatni tudjuk a bajnokságot.

A klub mindent megtesz annak érdekében, hogy mi játékosok a lehető legkevesebb problémát érzékeljük a rendkívüli helyzet miatt. Nagyszerű körülmények között tudunk edzeni és bár például a konditermet nem tudjuk igénybe venni, arra is született megoldás, hogy a pályán különböző erőnléti eszközöket használhassunk, így az erőnléti edzésekről sem kell lemondanunk – mondta a klubhonlapon Nikolics.

A rutinos támadó kiemelte, mentálisan nagyon erősnek kell lenniük, rengeteg dolgot fel tudna sorolni, ha kifogásokat akarna keresni, de ez eszébe sem jut és szerinte a csapattársainak sem.

– A lehető legjobban kell alkalmazkodnunk ehhez a helyzethez. Amelyik csapatnak ez sikerül, az sikerrel veheti az akadályokat. Az eddigieknél is jobban oda kell figyelnünk azokra a dolgokra, melyeket edzések előtt és után kint a szabadban is el tudunk végezni, gondolok itt például a nyújtásokra. Nem szabad rohannunk az edzések befejeztével, mindenkinek törődnie kell a testével – folytatta Nikolics, majd azt is elárulta, mi az, ami a legjobban hiányzott számára az elmúlt közel két hónapban. – Sosem titkoltam, hogy nagyon szeretek gólt szerezni, legyen szó akár edzésről, akár mérkőzésről. A gólnak van egy különleges hangja, amikor a labda találkozik a hálóval. Számomra az a legszebb hang és talán ez a hang, a gól hangja hiányzott a legjobban. A szünetben volt időm visszanézni a korábbi góljaimat, melyeket pályafutásom során eddig szereztem, ezek jó érzéssel töltöttek el és nagyon motivált vagyok, hogy a jövőben újabb és újabb találatokat tudjak szerezni. Mindig is éhes voltam a gólra és ilyen leszek ezután is. 

Olvastad már?
"Az Eb-n elvették tőlem annak a lehetőségét, hogy topbajnokságba igazolhassak" - Tilos Passzolni Nikolics Nemanjával
Büszke rá, hogy ő az egyetlen magyar csatár aki tíz éve folyamatosan szállítja a gólokat, ugyanakkor hatalmas düh van benne, hogy az Eb-n megalázó szerep jutott neki, pedig élete formájában volt. Úgy érzi, Szalaival egyszerre is szerepelhettek volna a válogatottban, ahová szívesen visszatérne, amennyiben Marco Rossi számítana rá. Már elfogadta, hogy mindig kételkedtek a képességeiben, de szeretne történelmet írni azzal, hogy ötször lesz NB I-es gólkirály. Tilos Passzolni Nikolics Nemanjával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz