NB I: A Vidi hazai pályán, 2-0-ról vesztett pontokat a Paks ellen - videó

A Fehérvár már 2-0-ra vezetett a Paks elleni hazai bajnokiján, a csereként beállt Haraszti két góljával azonban a hajrában pontot mentettek a vendégek.
Csakfoci Admin 2021. március 3., szerda 21:55
A Fehérvár már 2-0-ra vezetett a Paks elleni hazai bajnokiján, a csereként beállt Haraszti két góljával azonban a hajrában pontot mentettek a vendégek.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. március 3., szerda 21:55

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának zárómérkőzésén a harmadik helyezett MOL Fehérvár FC a hatodik Paksot fogadta a MOL Aréna Sóstóban.

A hazaiak tervei szerint kezdődött a mérkőzés, a 4. percben Hangya adott remek labdát balról a hosszún érkező Negónak, aki azonban rosszul találta el a játékszert, így mellé lőtt, majd a 11.-ben Fiola ugratta ki remekül Petrjakot, aki ballal a kapu közepébe lőtt (1-0).

A Fehérvár vezető gólja után kissé leült a meccs, a vendégeknél Lenzsér sérülése miatt kényszerűségből kellett cserélnie Bognár Györgynek fél órányi játékot követően.

A 38. percben Zivzivadze futotta le Bödét, majd lőtt, de Rácz védeni tudott. A játékrész hajrájára megélénkültek a paksiak, Lorentz, majd Bognár lövését kellett kiütnie Kovács Dánielnek.

A szünetben a meghúzódott Böde is elhagyta a pályát, a második félidő elején pedig eldönthette volna a három pont sorsát a Vidi.

Hangya bal oldali beadása után Zivzivadze érkezett a Paks kapuja elé, de nem találta el jól a labdát, majd tíz percre rá Vági tizenhatoson belüli esése után vezetett kontrát a Fehérvár, melynek végén Nego hozta nagy ziccerbe Petrjakot, aki azonban csúnyán fölé lőtt.

A 64. minutumban aztán Petrjak bal oldali beadása után az üresen érkező Zivzivadze bólintott a paksi kapu jobb alsó sarkába (2-0), és ekkor úgy tűnt, a második hazai gól lezárhatja a mérkőzést, azonban nem így lett.

A csereként beállt Haraszti előbb még fölé lőtt, majd a 78. percben Szabó Bálinttal játszott össze szépen, a visszakapott labdát pedig a kapu bal oldalába lőtte (2-1).

Dárdai ezt követően még belőhette volna a Vidi harmadik gólját, de helyzetben mellé lőtt, a csattanó pedig a vendégeké lett: Haraszti egy jobb oldali, 19 méteres szabadrúgást lőtt védhetetlenül a kapu bal oldalába (2-2).

A Paks így 2-0-s hátrányból felállva szerzett értékes pontot a Fehérvár otthonában.

MOL Fehérvár FC - Paksi FC 2-2

Gólszerzők: Petrjak (11.), Zivzivadze (64.) ill. Haraszti (78., 85.)

MOL Fehérvár FC: Kovács - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Alef, Fiola - Nego, Houri (Dárdai, 70.), Petrjak (Funsho, 77.) - Zivzivadze (Nikolics, 77.)

Paksi FC: Rácz - Lenzsér (Bertus, 30.), Böde (Vági, 46.), Lorentz - Szabó J., Papp (Szabó B., 73.), Bognár (Haraszti, 46.), Tamás, Kulcsár - Sajbán, Hahn (Szendrei, 58.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz