Fotó: www.facebook.com/fckoeln.en

Köln-Fehérvár: A német szurkolók azt akarják, hogy a Vidi “összecsinálja” magát; a Bild már most csoportkörgyőzelmet vizionál

A Köln szurkolói már Prágában, az EKL döntőjében látják csapatukat, a Bild pedig minimum csoportkör-győzelemmel számol a német csapatnál.
Budai László 2022. augusztus 17., szerda 11:14
Fotó: www.facebook.com/fckoeln.en
A Köln szurkolói már Prágában, az EKL döntőjében látják csapatukat, a Bild pedig minimum csoportkör-győzelemmel számol a német csapatnál.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 17., szerda 11:14

A német szurkolók is nagyon várják már a csütörtöki, Köln-MOL Fehérvár Európa Konferencia Liga-playoff mérkőzést, az FC-nek ugyanis ez lesz az idei első nemzetközi összecsapása, miután csak az utolsó selejtezőkörben kell csatlakoznia az EKL mezőnyéhez. Legutóbb a 2017/18-as szezonban szerepeltek az Európa Liga csoportkörében, de onnan nem tudtak továbbjutni, most pedig nagy menetelésre készülnek az új sorozatban.

A Bild tudósítása szerint a Fehérvár elleni hazai meccsen már biztos telt ház, azaz 45 ezer drukker lesz.

A Köln szurkolói csoportja, a Südkurve ki is adta az utasítást, hogy mindenki vörösben érkezzen a találkozóra, hogy “az ellenfél összecsinálja magát a piros fal előtt”. A Südkurve már a "Találkozunk Prágában" jelmondattal zárta felhívását, azaz a döntő elérését célozta meg a csapat számára.

Szintén a Bild írt arról, hogy a Kölnön nagy nyomás lehet, hiszen kötelező továbbjutnia a magyar csapaton, és már azt is számolgatta, mennyit kasszírozhat ezzel a klub. Csak a csoportkör elérése 2,94 millió eurót jelentene, ott pedig minden további győzelem további 500 ezret, minden döntetlen 166 ezret, a csoportgyőztesek újabb 650 ezret, a legjobb 16 közé jutók pedig egyébként is 600 ezer eurót kapnak.

A lap 1,8 millió eurót számol hazai meccsenként a szurkolóktól származó bevételként, így reálisan 10 millió eurót vizionál a Bundesliga-csapatnak.

A Kölnre rá is férne a bevételszerzés, ugyanis az átigazolási szezon során nem sikerült tartania a meghatározott célt, a 8 millió eurós többletet, ráadásul a Német Kupából is azonnal kiesett, pedig a sorozatban való menetelés is mindig fontos bevételforrás az egyesületeknek.

Olvastad már?
Fradi-Shamrock: Ismét csúnyán megjárták az írek az utazással, az edzőnek már elege van
Nem Dublinból, hanem csak az onnan több mint 200 kilométerre lévő Shannon-reptérről tudott útnak indulni a Shamrock a csütörtöki, Fradi elleni EL-playoffra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz