Megint koronavírusos a Vidi alapembere - lemaradhat 2022 első nagy tornájáról is

A 33 éves védő idén már átesett egyszer a víruson, most újra pozitív lett a tesztje a válogatottjánál.
Póczik Dávid 2021. december 30., csütörtök 16:07
A 33 éves védő idén már átesett egyszer a víruson, most újra pozitív lett a tesztje a válogatottjánál.
Szerző: Póczik Dávid 2021. december 30., csütörtök 16:07

A Zöld-foki-szigetek válogatottja pozitív koronavírus-teszt miatt elveszítette a MOL Fehérvár védőjét, Ianique dos Santos Tavarest, azaz Stopirát - a játékos a válogatott edzését követően azonnal karanténba került, de tünetei egyelőre nincsenek.

Az eset miatt Zöld-foki-szigeteknek le kellett mondania az eredetileg december 31-re tervezett (két ferencvárosi játékost is a keretében tudó) Marokkó elleni barátságos mérkőzést - ezt Bubista, a válogatott szövetségi kapitánya hivatalosan is bejelentette. Stopira pozitív tesztje kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a fehérváriak csapatkapitány-helyettese szeptemberben is átesett a betegségen.

Az egyelőre nem dőlt el, hogy emiatt az NB I-ben 2012 óta légióskodó védő ki kell, hogy hagyja-e majd a közelgő Afrikai Nemzetek Kupáját, amelynek A-csoportjában szerepel majd a Zöld-foki-szigetek válogatottja Kamerunnal, Etiópiával és Burkina Fasóval együtt.

A két éve már magyar állampolgársággal is rendelkező Stopira 2008 óta 46 alkalommal szerepelt a Zöld-foki Köztársaság válogatottjában, és három gólt szerzett. Csapata harmadszor vesz részt az afrikai kontinenstornán, 2013-ban negyeddöntős volt, két esztendővel később pedig a csoportkörben búcsúzott.

A 2022-es afrikai kontinensviadalnak Kamerun lesz a házigazdája január 9-től.

Olvastad már?
Paulo Sousát "kifacsarták, mint egy citromot", mielőtt otthagyta a lengyel válogatottat - ezzel magyarázta a döntését
Paulo Sousa nagy port kavart lengyelországi távozása és Brazíliába igazolása nem marad anyagi következmények nélkül: a Flamengo új edzője nagyjából 160 millió forintot fizethet kompenzációként a lengyel szövetségnek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz