A Viditől száműzött Zivzivadze az Újpest elleni meccs után történtekről: "Ez a teljes igazság" - a csatár reakciója

A grúz csatár elmondása szerint nem tudatosan provokált azzal, hogy Újpest-mezt vett fel fehérvári játékosként. Az egyik közösségi oldalon adott magyarázatot a történtekre Budu Zivzivadze.
Dudás Gábor 2022. október 13., csütörtök 9:09
A grúz csatár elmondása szerint nem tudatosan provokált azzal, hogy Újpest-mezt vett fel fehérvári játékosként. Az egyik közösségi oldalon adott magyarázatot a történtekre Budu Zivzivadze.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 13., csütörtök 9:09

Mint ismeretes, furcsa jelenetek játszódtak le a hétfői, MOL Fehérvár-Újpest (0-1) NB I-es bajnoki mérkőzést követően. A találkozó után, amíg a fehérvári szurkolók csapatuk játékosait kérték számon a rossz teljesítményért és a vereségért, az egyik Vidi-játékos, Budu Zivzivadze korábbi csapattársaival beszélgetett, mezt is cserélt, és a lila-fehérek dresszében sétált le a pályáról.

Az eset a Vidi-szurkolóknál is kiverte a biztosítékot, sokan komoly tiszteletlenségnek tartották, hogy a csatár az egyik nagy rivális mezében vonul le a pályáról, különösen egy ilyen (vesztes) mérkőzést követően, és az előzmények ismeretében. A fehérvári klubvezetés sem hagyta aztán szó nélkül a történteket, kedden bejelentették, hogy száműzték az első keretből a grúz válogatott támadót.

"Szeretném hinni, hogy a klub szurkolói megértik és elfogadják, amit mondok"

Zivzivadze a történtek után az Instagram-oldalán reagált és üzent a szurkolóknak. Ez olvasható az alábbiakban.

"Szeretném elmondani a teljes igazságot az október 10-i, Újpest elleni mérkőzés után történtekről a Fehérvár szurkolóinak és mindenkinek, aki a klubhoz kötődik.

A vendégszurkolókat elismerő megnyilvánulásom ingerültséget váltott ki a drukkereink körében, ami érthető. Mezt is cseréltem egykori csapattársammal, és ösztönösen, gondolkodás nélkül felvettem. Ez még nagyobb felháborodást váltott ki a Fehérvár-szurkolók körében, de szeretném tisztázni, hogy ez nem volt tudatos gesztus vagy provokáció a részemről. Ha valakit megbántott ez a konkrét eset, akkor ezért szeretnék elnézést kérni.

Most is őszinte vagyok, amit ahogy akkor is az voltam, amikor nem ünnepeltem meg a Fehérvár ellen szerzett gólomat, amikor az Újpestnél játszottam kölcsönben, mert tudom, hogy a szurkolók szerves részét képezik a labdarúgásnak. A klubnál mindenki tudja, hogy mennyire szeretem és tisztelem őket. A Vidinél dolgozó emberek különlegesek, nélkülük ez a klub nem létezne.

Mindig és mindent megteszek a klubomért, függetlenül attól, hogy kezdek-e a mérkőzésen, vagy csak néhány percre lépek pályára. Szeretném hinni, hogy a klub szurkolói megértik és elfogadják, amit mondok, és sok sikeres futballestet fogunk együtt ünnepelni.
Még egyszer elnézést kérek, ha valakit megbántottam a gesztusommal.

Külön szeretnék bocsánatot kérni az RBD ultráitól, mivel tudom, milyen sokat jelent nekik ez a klub" - írta Zivzivadze.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budu Zivzivadze ?? (@buduzivzivadze) által megosztott bejegyzés

Olvastad már?
Vidi: Beigazolódott a rossz hír, súlyos sérülés miatt hónapokra kidőlt a középpályás
Achilles-ín szakadást szenvedett az Újpest FC elleni hétfői NB I-es mérkőzésen a Vidi középpályása, Rúben Pintó.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz