Fotó: www.molfehervarfc.hu/Székelyhidi Balázs

A Vidi válogatottja optimista: "Abban bízom, hogy május végén, június elején lehet folytatni a bajnokságot"

Kovácsik Ádám szerint is a bizonytalanság a legrosszabb, napról napra abban bízva ébred fel, hogy kiderül valami a bajnokság folytatásával kapcsolatban.
Nyikes Zoltán 2020. április 13., hétfő 16:43
Fotó: www.molfehervarfc.hu/Székelyhidi Balázs
Kovácsik Ádám szerint is a bizonytalanság a legrosszabb, napról napra abban bízva ébred fel, hogy kiderül valami a bajnokság folytatásával kapcsolatban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. április 13., hétfő 16:43

Egyszeres válogatott kapusával, Kovácsik Ádámmal készített videóinterjút a MOL Fehérvár FC hivatalos oldala. A 29 éves játékos beszélt arról, hogyan telnek a napjai a karanténban, a járvánnyal kapcsolatosan kitért az olaszországi ismerőseire is, valamint a felfüggesztett NB I is szóba került.

– Nagyon sok lehetőségünk nincs, itthon vagyunk, vagy még esetleg ha nincs ott senki, le tudunk sétálni a Duna-partra, ami innen kb. 100 méter. Ez a maximum, amikor kimegyünk valahova, amúgy a kertben szoktunk játszani, van homokozó, trambulin a gyermekem számára. Együtt vagyunk és ez a lényeg – adott helyzetjelentést Kovácsik, majd az otthoni edzést is érintette. – Viszonylag hosszúak, szűk kétórásak az edzések, amiben labda egyáltalán nincsen és mivel labdás sportot űzünk, ez eléggé hiányzik.

Igyekszik kapusedzőnk változatos tréningeket összehozni, ez nem mindig sikerül, szoktam is ezzel "húzni".

Kovácsik 2007-ben, 16 évesen került ki Olaszországba a Reggina utánpótlásához, majd ezt követően kölcsönben játszott a Foligno, a Pavia és a Carpi együtteseinél is, így rengeteg ismerőst szerzett a járvány által az egyik leginkább sújtott országban.

– Szoktam beszélni ottani barátokkal, de szerencsére csak déli ismerőseim vannak, ott nem volt akkora probléma, mint Bergamo környékén. Egy korábbi kapusedzőm van, aki Észak-Olaszországba valósi, de ő Svájc határán volt és ők át is mentek Svájcba, ott vészelik át ezt az időszakot. De nagyon mást ők sem tudtak mondani, mint amit a hírekből halottunk, az én ismerőseimnek egyik családtagja sem került bajba, viszonylag jól átvészelték ezt az időszakot – folytatta a Vidi játékosa, aki azt is elárulta, hogy szabadidejében legózik, jelenleg pedig éppen a Manchester United stadionjának, az Old Traffordnak a makettjén dolgozik.

Korábban beszámoltunk arról, hogy hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével, Csányi Sándorral egyeztettek a magyar klubok vezetői a felfüggesztett bajnokságok miatt, amivel kapcsolatban a csakfoci.hu úgy tudja, hogy négy lehetséges irány fogalmazódott meg.

– Abban bízom, hogy május végén, június elején lehet folytatni a bajnokságot, az edzéseket pedig hamarabb, de ez a legoptimistább hozzáállás.

Napról napra úgy kelek fel, hogy hátha ma mondanak valamit a jövőről, a bizonytalanság a legrosszabb, nem lehet tudni, meddig áll fenn ez a helyzet. Még nyolc bajnokink van hátra és a Magyar Kupa-meccsek, kíváncsian várom, mi lesz a döntés és mikor – mondta a bajnoksággal kapcsolatban Kovácsik.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz