A Fradi után a Vidinek és a DAC-nak is bekavart az UEFA - otthon kell kezdeniük az EL-ben

Bár kedden a sorsolás után még úgy tűnt, hogy a MOL Vidi FC és a DAC is idegenben kezdi az Európa Liga-selejtező első körének párharcát, mostanára kiderült, hogy mindkét csapat esetében változás történt.
Nyikes Zoltán 2019. június 19., szerda 15:27
Bár kedden a sorsolás után még úgy tűnt, hogy a MOL Vidi FC és a DAC is idegenben kezdi az Európa Liga-selejtező első körének párharcát, mostanára kiderült, hogy mindkét csapat esetében változás történt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. június 19., szerda 15:27

Kedd délután már beszámoltunk arról, hogy az első információk ellenére a Ferencváros nem idegenben, hanem hazai pályán kezdi meg a szerepléséta Bajnokok Ligája-selejtező első körében a bolgár Ludogorec ellen, miután a az UEFA utólag felcserélte a pályaválasztói jogot, és a magyar csapat kezd hazai pályán.

Ugyanez a változás az Európa Liga-selejtező első körében induló MOL Vidi FC és a DAC esetében is bekövetkezett. A fehérváriak a sorsolás szerint az első meccset az FK Zeta otthonában játszották volna, ám a molvidi.hu azt írja, hogy

az UEFA kedd esti tájékoztatása alapján a párharcot hazai pályán kezdi Marko Nikolic együttese.

A fehérváriak honlapjáról már az is kiderült, hogy az első találkozó július 11-én, 20:00 órakor kezdődik.

A dunaszerdahelyiek hivatalos oldala is azt írja, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos tájékoztatása alapján

a Cracovia elleni első összecsapásra július 11-én kerül sor a MOL Arénában, a visszavágót pedig egy héttel később játsszák, Lengyelországban.

Az UEFA azért döntött a DAC-Cracovia mérkőzések sorrendjének megváltoztatása mellett, mivel ugyanazon a napon játszanák Nagyszombatban is az első selejtezőkör visszavágóját, ezt pedig a geográfiai távolság miatt az előírások nem engedik.

Olvastad már?
Szenzáció: Olasz sztárcsapatot fogadhat a Loki, ha továbbjut az Európa Ligában
A DVSC továbbjutása esetén az AS Romával játszhat, a MOL Vidi FC izlandi vagy liechtensteini, a Honvéd pedig azeri vagy román csapattal meccselhet az Európa Liga 2. selejtezőkörében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz