2019.11.26. Joan Carrillo vezetőedző interjút ad.

A fehérvári kispadra visszatért Carrillo: "Nem az a lényeg, hogy valaki, aki már rég nincs itt, mit mondott"

Joan Carrillo elmondta, eddigi csapatai közül a Vidinél érezte legjobban magát, 2015-ben pedig azért kellett távoznia, mert nem értettek egyet az akkori klubigazgatóval.
Csakfoci Admin 2019. november 29., péntek 18:05
2019.11.26. Joan Carrillo vezetőedző interjút ad.
Joan Carrillo elmondta, eddigi csapatai közül a Vidinél érezte legjobban magát, 2015-ben pedig azért kellett távoznia, mert nem értettek egyet az akkori klubigazgatóval.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 29., péntek 18:05

A héten visszatért a MOL Fehérvár FC kispadjára a csapattal 2015-ben bajnoki címert nyert spanyol Joan Carrillo, aki a szerb Marko Nikolicot váltotta. A szakember a molfehervarfc.hu-nak adott terjedelmes interjúban felelevenítette a 2015-ös fehérvári távozását is, amikor Burcsa Győző akkori klubigazgató nem éppen a legszebb szavakkal búcsúzott tőle.

"Ha két vezető nem ért egyet, akkor ott valakinek mennie kell"

- Azt gondolom, nem az a lényeg, hogy valaki, aki már rég nincs itt, mit mondott. Mindenki tudja, én is rengetegszer elmondtam, imádtam itt dolgozni. Az eredmények is jöttek.

De ha két vezető, ebben az esetben a klubigazgató és a vezetőedző nem értenek egyet, nem tudnak egy irányba húzni, akkor ott valakinek mennie kell, hiszen egy ilyen állapot a legnagyobb kárt a klubban teszi. Az pedig a legtávolabb állt már akkor is tőlem, hogy ennek a klubnak ártsak.

Ezért is vagyok végtelenül boldog, hogy egy olyan emberrel dolgozhatok most, mint Kovács Zoltán, akiről tudom, hogy ugyanazt szeretné, amit én. Egy sikeres csapatot és egy sikeres klubot. Tudom, hogy támogat, hogy mellettem áll, és ez nagyon fontos. És ami még ugyanennyire fontos: Garancsi István, a klub tulajdonosa is ugyanezt akarja, azzal pedig, hogy támogatta, hogy visszajöjjek, megmutatta, hogy bízik bennem. Azért dolgozom, hogy ezt a bizalmat nagyon sokáig élvezhessem.

Carrillo hozzátette, voltak más lehetőségei is.

- Lett volna lehetőségem elmenni más klubokhoz Európában, voltak, akikkel tárgyaltunk is, de én itt akartam dolgozni.

És amikor kiderült, hogy erre van esély, onnantól semelyik másik klub ajánlata nem érdekelt. Boldog vagyok, hogy újra itt lehetek.

"A legjobban itt éreztem magam"

A katalán szakember beszélt arról is, mivel telt az elmúlt másfél szezonja, amikor nem ült kispadon.

- Kétféle edző létezik. Az egyik, ha épp nincs munkája, kicsit hátradől és várja a hívásokat, az ajánlatokat, majd előbb-utóbb igent mond valamelyikre. A másik pedig - amelyik csoportba magamat is sorolom - próbálja kihasználni a szabadidőt, és igyekszik tanulni, fejlődni.

Képeztem magam, új taktikai elemeket vizsgáltam, figyeltem a piacokat és a játékosokat, akik esetleg segíthetnek majd az új állomáshelyemen, próbáltam felkészülni a következő feladatra, ami szerencsére újra Fehérvárról talált meg.

Mert azt hadd mondjam el, hogy bár mindenhol szereztem tapasztalatokat, jót és rosszat egyaránt, az eddigi csapataim közül a legjobban itt éreztem magam. Nemcsak én, hanem a családom is, ami rendkívül fontos.

"A társaság adott a jó szerepléshez"

Carrillo nem tervez nagy változtatásokat eszközölni a fehérvári keretben.

- Elégedett vagyok, hogy egy ilyen kerettel dolgozhatok, és hogy egy jó szinten lévő csapatot vehetek át. Ha szükséges lesz, nyilván lesznek változások. Ezt a sportigazgatóval együtt meg fogjuk vizsgálni és megtesszük a megfelelő lépéseket, ha szükségesek. Ezen kívül lehetnek sérülések, befuthat valakiért ajánlat, ami a klubnak és a játékosnak is megfelel, úgyhogy semmi sem zárható ki, de ismétlem: a társaság adott a jó szerepléshez.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz