Fotó: www.molfehervarfc.hu

Vidi: Meghívást kapott a román A-válogatottba a magyar állampolgársággal is rendelkező védő – sztárok ellen játszhat

Az U21-es román válogatott után a felnőttek között is bizonyíthat a nyáron a MOL Fehérvár FC-hez szerződő 23 éves védő, aki akár a spanyolok ellen is pályára léphet.
Nyikes Zoltán 2019. augusztus 16., péntek 16:56
Fotó: www.molfehervarfc.hu
Az U21-es román válogatott után a felnőttek között is bizonyíthat a nyáron a MOL Fehérvár FC-hez szerződő 23 éves védő, aki akár a spanyolok ellen is pályára léphet.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. augusztus 16., péntek 16:56

A román válogatott szövetségi kapitánya, Cosmin Contra kijelölte a Málta és a Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő 24 fős bő keretét,

amiben helyet kapott a MOL Fehérvár FC román-magyar állampolgárságú védője, Rus Adrián is.

Július elején már beszámoltunk arról, hogy a Román Labdarúgó Szövetség elnöke, Adrian Vochin a nyári U21-es Európa-bajnokság után kijelentette, hogy a korosztályos válogatottban jó teljesítményt nyújtó Rus tagja lesz a felnőttkeretnek is szeptemberben.

Akkor néhány román lap arról számolt be, hogy ezt a lépést azért teszi meg mindenképpen a válogatott, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező labdarúgó nehogy a magyar válogatottban kössön ki, ezt azonban Mihai Stoichita szakmai igazgató cáfolta, és kiemelte, hogy a 23 éves védő a teljesítményével fogja kiérdemelni a meghívást az A-válogatottba.

A korábban a Balmazújvárosban is játszó hátvéd ezidáig hat alkalommal lépett pályára az U21-es román nemzeti csapatban, a magyar válogatott mezét még egyetlen korosztályban sem húzta magára. A szatmárnémeti születésű labdarúgó nyáron érkezett a fehérváriakhoz, ahol a Kaposvár elleni első NB I-es fordulóban végig a pályán tartózkodott, egy héttel később azonban egy percet sem kapott.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz