Ezért lett második a Fradi a Vidi mögött - 20 év alatt ilyen csak egyszer történt

A Ferencváros többször is bajnok lett volna annyi vereséggel, amely most az aranyérmébe került.  A hárompontos rendszerben viszont a döntetlenek is zakóval érnek fel.
Dudás Gábor 2018. május 31., csütörtök 16:34
A Ferencváros többször is bajnok lett volna annyi vereséggel, amely most az aranyérmébe került.  A hárompontos rendszerben viszont a döntetlenek is zakóval érnek fel.
Szerző: Dudás Gábor 2018. május 31., csütörtök 16:34

Hatalmas versenyfutásban maradt alul a Ferencváros a Videotonnal szemben, elszalasztva a 30. magyar bajnoki cím megszerzését. A zöldek pedig papíron remek számokat produkáltak, hiszen mérkőzéseik mindössze nagyjából egytizedét veszítették el eddig (az eddigi 32-ből 3-at, az utolsó fordulót a hétvégén rendezik), ugyanakkor a gyakori döntetlenek (11) az FTC első helyébe kerültek, megerősítve azt a mondást, mely szerint a hárompontos rendszerben a döntetlenek is vereséggel érnek fel.

A Vidi a jelenlegi két plusz győzelemmel előzte meg a Ferencvárost, de a fehérváriakat is elismerés illeti persze mindössze 4 kisiklásuk miatt.

De visszatérve a vereségekhez: a Fradihoz hasonlóan alig kikapó csapatok közül mindössze egy volt az utóbbi 20 évben, amely nem tudott bajnokságot nyerni.

2010-ben az ETO is a Fradi jelenlegi statisztikájával megegyező vereség-számmal zárt, de a győrieknek még az ezüstérem sem jött össze érdekes módon:

Mindeközben három vagy kevesebb vereséggel hat csapat volt bajnok az NB I-ben, az elmúlt két évtizedet tekintve:

Videoton (2015): 3 vereség

DVSC (2012): 0

DVSC (2006): 2

FTC (2004): 2

Dunaferr (2000): 1

Újpest (1998): 3

Olvastad már?
NB I: Újpesten fúj utoljára a visszavonuló magyar bírórekorder - ők vezetnek az utolsó fordulóban
Kijelölte az MLSZ a kiesés szempontjából sorsdöntő utolsó kör meccseire a játékvezetőket. Az NB I csúcstartója, Szabó Zsolt utolsó meccsét vezeti az élvonalban.
Elolvasom

Tippelj és nyerj a Diósgyőr-Videoton bajnokival!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz