Az NB I csodái: A Honvédnak, a Vasasnak és a Paksnak a milliárdos hátrány sem számított

A hivatalosan szeptember elsején éjfélkor lezárult nyári átigazolási időszakot követően a Videotoné volt az NB I legértékesebb kerete, a Honvéd a 7., a Vasas a 8., a Paks pedig a 11. volt.
Dudás Gábor 2017. május 28., vasárnap 14:55
A hivatalosan szeptember elsején éjfélkor lezárult nyári átigazolási időszakot követően a Videotoné volt az NB I legértékesebb kerete, a Honvéd a 7., a Vasas a 8., a Paks pedig a 11. volt.
Szerző: Dudás Gábor 2017. május 28., vasárnap 14:55

Ha az elmúlt hónapokban mutatott játékot tekintve nem is, a papírforma, az anyagi lehetőségek és a cikkünk apropóját adó téma, az játékoskeretek értékét figyelembe véve hatalmas meglepetést jelent a Budapest Honvéd bajnoki címe az NB I-ben.

A kispestieké a nyári átigazolási időszakot követően csak a 7. legértékesebb csapat volt, ehhez képest hat helyet "léptek előre" a táblázaton, és végül három pontos előnnyel végeztek a szombati aranyrangadón legyőzött Videoton előtt.

 

Az előtt a Videoton előtt, amely tehát kis híján érvényesíteni tudta a keretében rejlő lehetőségeket, de végül "csak" a második lett, megelőzve a Vasast. Az angyalföldiek a kispestiekéhez hasonló csodát vittek véghez harmadik helyükkel. Michael Oenning csapata a Honvédhoz hasonló 5,45 millió eurós összértékkel bírt szeptemberben, a Vidi, az FTC, a DVSC, a Diósgyőr és az MTK is előttük állt a pénzügyi tabellán. A Honvéd kerete egyébként közel 9 millió euróval(!) ért akkor kevesebbet közvetlen riválisánál, a Vidiénél, míg a Vasas lemaradása majdnem 7 millió volt a végül ugyancsak a bronzéremért küzdő FTC-hez képest.

A Paks a harmadik olyan csapat a mezőnyben, amely jócskán felülmúlta a várakozásokat ötödik helyével. 4,78 millió eurós keretével az NB I utolsó előtti helyén állt e tekintetben, csak a végül nagy hajrával bentmaradó Mezőkövesd állt akkor mögöttük.

A legnagyobb csalódást három gárda, a DVSC, a Diósgyőr és a végül az élvonaltól búcsúzó MTK okozta az idényben, játékoskereteik alapján jóval előrébb kellett volna végezniük a tabellán, és előbbi kettő csak az utolsó fordulóban őrizte meg élvonalbeli tagságát.

Hogy "önmagukhoz" képest hogyan szerepeltek a csapatok a 2016/2017-es szezonban, az alábbi táblázatból kiderül.

 

ÍGY VÉGEZTEK A CSAPATOK IDÉNY ELEJI KERETEIK ÉRTÉKÉHEZ KÉPEST:

1. BP. HONVÉD +6

2. PAKS +6

3. VASAS +5

4. HALADÁS +3

5. MEZŐKÖVESD +3

6. VIDEOTON -1

7. FTC -2

8. ÚJPEST -2

9. GYIRMÓT -2

10. DVSC -5

11. DVTK -6

12. MTK -6

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz