Szimától 88 milliót követelnek, nem adott elég pénzt a csapatnak - sajtóhír

A Bors információi szerint Szima Gábor nem invesztált megfelelő mennyiségű pénzt a debreceni labdarúgócsapatba.
Budai László 2018. április 25., szerda 11:12
A Bors információi szerint Szima Gábor nem invesztált megfelelő mennyiségű pénzt a debreceni labdarúgócsapatba.
Szerző: Budai László 2018. április 25., szerda 11:12

Megelégelte a debreceni városháza, hogy Szima Gábor elnök nem tett annyi pénzt a DVSC-be, amennyiben megegyeztek, ezért felszólítják az elmaradt 88 millió forint kifizetésére. Csütörtökön tárgyalja a debreceni közgyűlés a DVSC Futball Szervező Zrt. 2017. évi számviteli beszámolóját – írja a Bors.

Kiderült, a Szima tulajdonában lévő nyíregyházi és debreceni kaszinót üzemeltető cégek – amelyek szintén résztulajdonosai a Lokit üzemeltető gazdasági társaságnak – csak a tulajdoni hányad szerinti 24 százalékos osztalékot fizették meg – tájékoztatta a lapot a debreceni önkormányzat.

Háromoldalú szerződést kötött 2015. június 30-án a debreceni önkormányzat, Szima Gábor, valamint egy olyan cég, amely Szima kaszinóit tulajdonolja. Ennek a cégnek, a megállapodás értelmében, a kaszinók bevételéből 40 százalékos osztalékot kellett volna fizetnie a focicsapat részére.

- A rendelkezésre álló adatok alapján viszont megállapítható, hogy nem a szerződés szerinti osztalékot fizették ki a DVSC számára 2016-ban és 2017-ben, így összesen 88 millió forint tartozás halmozódott fel - válaszolta a Bors megkeresésére az önkormányzat, amely a DVSC kisebbségi tulajdonosaként próbál érvényt szerezni a szerződésben foglaltaknak.

Hozzátették: ha a közgyűlés elfogadja a határozati javaslatot, akkor azzal bízzák meg a klubot üzemeltető zrt.-t, hogy utasítsa a kaszinós cégeket a meg nem fizetett 88 millió forint behajtására. Ha ez nem történik meg, jogi útra terelődik az ügy.

A TELJES CIKK ITT - KATTINTS

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz