Szima: "Nem tudunk magas fizetéseket ígérni" - többen távozhatnak a Lokitól

A klub vezetősége nem enged abból, hogy a DVSC a magyar futball egyik élcsapata, aki azonban el akar igazolni, azt nem tartják a csapatnál erőszakkal.
Privacsek András 2016. augusztus 24., szerda 15:02
A klub vezetősége nem enged abból, hogy a DVSC a magyar futball egyik élcsapata, aki azonban el akar igazolni, azt nem tartják a csapatnál erőszakkal.
Szerző: Privacsek András 2016. augusztus 24., szerda 15:02

 Sajtóbeszélgetésre hívták a média képviselőit, a DVSC-irodában tartott eseményen Szima Gábor, a DVSC elnöke és dr. Róka Géza cégvezető vett részt.

- A csapat eddigi teljesítménye nem úgy alakult, ahogy vártuk, ezt tetőzte a legutóbbi, Videoton elleni vereség – kezdte a beszélgetést dr. Róka Géza. - Végérvényesen világossá vált számunkra, hogy nem jó irányba haladunk. Leonel Pontes vezetőedző lenyilatkozta, hogy csak olyan játékosokkal akar dolgozni, aki a DVSC-ben képes teljes elszántsággal a csapatért küzdeni. Nem minden játékos ilyen, ezért úgy gondoltuk - az új edzővel egyetértésben -, hogy a keretet átnézzük. Szeretnénk olyan csapatot, amelynek tagjai fejben a DVSC-hez kötődnek, itt szeretnének játszani. Egy folyamat elindult a klubnál, ennek része a portugál szakember Debrecenbe igazolása. A keret kialakítása során sok mindent figyelembe kell venni, elsősorban a költségvetést.

Ezt követően Szima Gábor vette át a szót. A DVSC elnöke többek között arról beszélt, hogy a klub céljai nem változtak.

- Ha alapjátékosok el akarnak menni, mert máshol a dupláját kapják, akkor ezzel nem tudunk, mit kezdeni – mondta Szima Gábor. – A játékost is meg lehet érteni, hiszen a pénz nagy úr, gondolni kell a jövőjükre is, főleg egy olyan labdarúgónak, aki kifelé megy a pályafutásából.

Néhány labdarúgónk felé van jelenleg is komoly ajánlat, amivel nem tudunk versenyezni, így elképzelhető, hogy lesznek még távozók, de igyekszünk pótolni őket. Szerettük volna itt tartani őket, meg is próbáltuk, de kiderült, ez nem jó megoldás. Felelőtlenül pedig nem tudunk rendkívül magas fizetéseket ígérni, mert addig kell nyújtózkodni, ameddig a takarónk ér.

Ahogy már elhangzott, csak olyan játékosok kellenek, akik a DVSC-ért akarnak küzdeni, mert egy zavaros fejű futballista nem tud segíteni a csapatnak. Fiatalodni fog a csapat, ez biztos. A klub nem teszi kötelezővé a fiatalok szerepeltetését, hiába kapnánk pénz érte, a vezetőedzőre bízzuk a döntést. Ismerve a filozófiáját, megpróbál beépíteni tehetségeket. Ez az év az építkezés éve lesz, de nem engedünk abból, hogy a DVSC a magyar futball egyik élcsapata. A céljaink nem változtak, továbbra is a nemzetközi kupaszereplést akarjuk elérni. Nagyon nehéz időszak elé nézünk, de eredményes játékot akarunk produkálni, jó futballt, és ott akarunk lenni a tabella első harmadában, a végén pedig kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést. Tizenöt éve vagyok a DVSC elnöke, ez idő alatt egyszer sem szenvedtünk négygólos vereséget a bajnokságban, bízunk benne, ez újabb tizenöt évig nem fordul elő. Az új szakmai stáb nagyon jól dolgozik, ennek meg kell lennie az eredménye.  (dvsc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz