Rendkívüli helyzet: Az MLSZ megengedte a Lokinak, hogy Huszti legyen az edzője

Bár csak C-licenccel rendelkezik, az MLSZ a Covid-járvány miatti helyzetre való tekintettel engedélyt adott Huszti Szabolcsnak, hogy hivatalosan is a DVSC vezetőedzője legyen.
Dudás Gábor 2021. február 19., péntek 9:17
Bár csak C-licenccel rendelkezik, az MLSZ a Covid-járvány miatti helyzetre való tekintettel engedélyt adott Huszti Szabolcsnak, hogy hivatalosan is a DVSC vezetőedzője legyen.
Szerző: Dudás Gábor 2021. február 19., péntek 9:17

A DVSC kispadjára kinevezett Huszti Szabolcs csak C-licences edzői képesítéssel rendelkezik, így hivatalosan nem is tölthetne be vezetőedzői beosztást a korábbi válogatott középpályás, csak a kispadon foglalhatna helyet a bajnoki mérkőzéseken, a technikai zónából nem irányíthatná a csapatot.

Emiatt a debsport.com megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy ilyen esetben milyen korlátozások vonatkoznak a Loki új trénerére. A szövetség az alábbi választ küldte:

"A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ figyelemmel a Covid járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos Regisztrációs Kártya Szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig /UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021 ősz/ engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB-II-es sportszervezetnél az A licences előírással érintett beosztás betöltését."

E szerint tehát nincs akadálya annak, hogy Huszti hivatalosan is vezetőedzői feladatokat lásson el az NB II-ben éllovas DVSC-nél.

Olvastad már?
A Lokinál önmaguknak nem mondanak igazat - háttér a Debrecenben történtekről
Debrecenben látszólag semmi különös nem történt, a visszajutásért küzdő csapat előbb csapatkapitányt, majd edzőt váltott. Az ős-debreceni Kondás helyére jött a sportigazgató, Tőzsér Dániel jó barátja, Huszti Szabolcs, aki a Loki-kispadon kezdi majd a szakmát. A váltások önmagukban is érdekesek, de a háttér és a Lokinál tapasztalható kommunikáció kapcsán különösen azok. A csakfoci.hu szerkesztőségét ráadásul meg is szólították néhányszor az elmúlt napokban a Loki öltözőből, így nyilván külön figyelmet szenteltünk a klub körül történteknek. Alábbi írásunkban a debreceni változások hátterét igyekszünk megvilágítani.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Tovább az összes átigazoláshoz