Pontes megcélozza a bajnoki címet a Lokival - Tőzsér nyíltan dicsérte őt

A cégvezető szerint sem irreális elvárás a nemzetközi kupaszereplés.
Mokány Lajos 2016. október 11., kedd 11:09
A cégvezető szerint sem irreális elvárás a nemzetközi kupaszereplés.
Szerző: Mokány Lajos 2016. október 11., kedd 11:09

Szurkolói ankétot tartott a DVSC vezetése, ahol vezetőedző is részt vett az új igazolások kíséretében. A megjelentek több témát is érintettek, Dr. Róka Géza elsőként arról beszélt, miért váltottak edzőt.
- A fehérvári meccs mérföldkőnek számít az idei bajnokságban, hiszen az edzőcsere után itt tudatosult a vezetőségben, hogy mindenképpen változtatni kell a játékoskereten is - idézte a cégvezetőt a dehir.hu. - Olyanok távoztak, akikről azt gondoltuk, hogy itt fejezik majd be a pályafutásukat, de az új vezetőedző érkezésével mindenképpen egy motivált, sikeréhes gárdát akartunk összehozni - mondta a cégvezető, majd hozzátette, hogy a szezon még nincs lefutva, hiszen mindössze nyolc pontra vannak a listavezető Vasastól. Amikor később arról kérdezték, nem túlzás-e nemzetközi kupaszereplésről beszélni, így reagált.
- Figyelembe véve a távozók és az érkezők névsorát, nem gondolom, hogy elrugaszkodott állítás lenne ez, abszolút reális célkitűzésnek gondolom.

Ennél is bátrabb volt Leonel Pontes, aki Debrecenben szeretné ismét megcélozni a bajnoki címet.

Én a bajnoki címért szeretnék küzdeni.

Addig még nagyon sok a tenni való, de úgy gondolom jó úton haladunk. Nincs sok időnk arra, hogy összeálljunk, megpróbáljuk felgyorsítani a felkészülést. A csapat kezdi érteni, hogy mit szeretnék viszontlátni, de egy-két győzelem mindenképp szükséges, hogy belelendüljünk. Magyarországon az elmúlt években nagyon sok változás ment végbe, ezekhez nekünk is alkalmazkodnunk kell (...) Szeretném, ha idővel büszkék lennének ránk az emberek, de ehhez minél több győzelem kell, és az, hogy lássák harcolni a csapatot. Az utolsó meccsen már láttam biztató jeleket, ugyanakkor sok munka vár még ránk, amihez idő kell még. Nagy vágyam, hogy egyszer újra teltház legyen a stadionban, de tisztában vagyok vele, hogy ehhez leginkább a mi jó teljesítményünk kell - mondta Leonel Pontes, aki a fiatalokra is szívesen támaszkodna, ennél a témánál pedig Cristiano Ronaldóval példálózott.
- Mindig nyitott szemmel járok, ha bármelyik fiatal bizonyítja nekem, hogy megérett az NB I-re, akkor én játszatni fogom. Nagy szerep hárul a tapasztaltabb játékosokra, Cristiano Ronaldo esetében is tapasztaltam: nagyon fontos, hogy segítsék a fiatalok fejlődését.

A szurkolók ezután Tőzsér Dánielt kérdezték a Loki új mesteréről.
- Furcsa lenne, ha elkezdeném kritizálni, hiszen egyrészt itt ül mellettem, másrészről a nyilvánosság is jelen van… Komolyra fordítva a szót: aki ismer engem, az tudja, hogy ami a szívemen az a számon, úgyhogy most is az igazat fogom mondani. Ő egy nagyon komoly szakember, nemzetközi minőségű edzéseink vannak, véleményem szerint Debrecen rálépett egy olyan útra, amire már korábban kellett volna - mondta Tőzsér, míg a másik új szerzemény, Könyves Norbert így dicsérte jelenlegi mesterét.
- Bár nekem nincs akkora tapasztalatom, mint Daninak, de azt elmondhatom, hogy a korábbi állomáshelyeimhez képest szembeötlő volt, hogy rengeteg taktikai elemet gyakorolunk, amivel eddig még itthon nem találkoztam.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz