Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

NB I: A ZTE vette el a DVSC veretlenségét - Waltner cseréje döntött

Kétszer is vezetést tudott szerezni a Zalaegerszeg a Debreceni VSC otthonában, ezekre pedig egyszer érkezett válasz hazai részről.
Nyikes Zoltán 2021. augusztus 21., szombat 17:54
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Kétszer is vezetést tudott szerezni a Zalaegerszeg a Debreceni VSC otthonában, ezekre pedig egyszer érkezett válasz hazai részről.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. augusztus 21., szombat 17:54

A Zalaegerszeg két vereséget követően a forduló előtt még veretlen Debreceni VSC-hez látogatott a 4. forduló nyitómeccsén.

1. félidő

Az első húsz perc egyértelmű ZTE-fölényt hozott, ez pedig egy komoly lehetőségben is megmutatkozott: a 8. percben egy hosszú indítás után Babati ugrott ki nagy helyzetben, egy az egyben a kapussal, ám hosszan tolta meg Kosicky mellett és a labda az alapvonalon elhagyta a játékteret. A 22. percben aztán a DVSC is mutatott valamit a ZTE kapuja előtt, ekkor Szécsi jobb oldalról érkező beadásáról hajszálnyival maradt le középen Tischler. A 29. percben aztán megérdemelten szerzett vezetést a vendég együttes: Koszta a 16-osnál nem tudta kicselezni Korhutot, akinek a szerelése után viszont éppen Skribekhez pattant a labda, az utánpótlás-válogatott játékos pedig 18 méterről a bal sarokba lőtt - Kosicky csak hozzáérni tudott, 0-1.

A 33. minutumban az aktívan játszó Skribek ugratta ki remekül Kosztát, aki elől azonban nagyszerű becsúszással mentett Kusnyír az ötösön. Egy perccel később nagyon közel került a második gólhoz a ZTE, miután Lesjak egy csellel becsapta Ferenczit, majd hét méterről kapura lőtt, Kosicky nagyot védett, a kipattanóra azonban érkezett Serafimov, de két lépésről, szinte kihagyhatatlan helyzetben fölé fejelt.

Nem meglepő, hogy a szünetben Huszti Szabolcs hármascserére szánta el magát, Bévárdi, Tischler és Babunski maradt bent az öltözőben, míg helyettük Pintér, Sós és Soltész próbált meg változtatni a játék képén.

2. félidő

Valamelyest aktívabbá is vált a Debreceni VSC támadásban, nem sokkal a folytatást követően Szécsi kísérletét védte Demjén, majd Ferenczi bal oldali beadásánál mentett nagyot Kálnoki Kis Pintér elől. A 62. percben Bedi lőtt nem sokkal a bal felső sarok fölé 21 méterről, majd négy perccel később összejött az egyenlítés a hazaiaknak.

A 66. minutumban Dzsudzsák szögletét Szécsi csúsztatta meg a röviden, a hosszún pedig érkezett üresen Korhut és közelről a léc alá fejelt, 1-1.

A 75.percben Pintér 12 méterről, kissé jobb oldalról vette célba a kaput, megpattanó lövése a lécen csattant, majd a szintén csereként pályára lépő Ugrai 20 méterről nagy erővel vette célba a kaput, de Demjén szögletre mentett. A hajrában aztán a második félidőben kevés veszélyes támadást összehozó ZTE szerzett vezetést másodjára is: Gergényi a bal oldalról, a 16-oson belülről lőtte be középre a labdát, ahol érkezett Grezda és három méterről a léc alá bombázott, 1-2.

A hosszabbításban mindent elkövetett a DVSC az egyenlítés érdekében, Ugrainak kis híján össze is jött ez, de egy szöglet utáni lecsorgót két méterről mellépöckölt, így elszenvedte első vereségét a Loki a mostani idényben.

NB I, 4. forduló

Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE FC 1-2 (Korhut 66., ill. Skribek 29., Grezda 86.)

DVSC: Kosicky - Kusnyír, Korhut, Baráth, Ferenczi - Bévárdi (Pintér, 46.), Varga J., Dzsudzsák, Babunski (Soltész, 46.) - Tischler (Sós, 46.), Szécsi (Ugrai, 82.).

ZTE FC: Demjén - Lesjak (Huszti, 75.), Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi - Sankovic, Koszta (Spoljaric, 78.), Bedi - Milovanovikj (Grezda, 70.), Babati (Halilovic, 70.), Skribek (Meshack, 78.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz