NB I: 34 évesen kénytelen befejezni a Loki kapusa – már keresik az utódját

Szomorú hírt közölt hivatalos honlapján az NB I-ben 3. helyen álló Debrecen: a csapat kapusa, Novota János egészségügyi okok miatt kénytelen felhagyni a profi labdarúgással.
Csakfoci Admin 2018. február 3., szombat 14:58
Szomorú hírt közölt hivatalos honlapján az NB I-ben 3. helyen álló Debrecen: a csapat kapusa, Novota János egészségügyi okok miatt kénytelen felhagyni a profi labdarúgással.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. február 3., szombat 14:58

A 34 éves kapus nem tudta elkezdeni a felkészülést a Debrecennel, mivel az edzéseket megelőző vizsgálatok olyan eredménnyel zárultak, hogy a futballistának be kell fejeznie a pályafutását – olvasható a klub honlapján.

A Loki jelenleg gőzerővel keresi Novota utódját. A legfrissebb hírek szerint a 31 éves, egyszeres szlovák válogatott, Tomas Kosicky személyében meg is találták, aki már szombaton pályára is lépett a Kisvárda elleni második, 3-3-as döntetlennel végződő edzőmeccsen.

Novota János 2017 nyarán érkezett a DVSC-hez, akkor kétéves szerződést kötött a klubbal. A magyar nemzetiségű szlovák válogatott kapus hat éven keresztül a Rapid Wien játékosa volt, ahová Dunaszerdahelyről érkezett, utóbbi csapatnál 67 mérkőzésen védett. Az osztrák együttesnél 95 élvonalbeli bajnokin és 27 Európa-liga-mérkőzésen lépett pályára.

Novota az idei szezonban 3 tétmérkőzésen játszott a Debrecen színeiben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz